Datum: 04/02/2024 19:15
Speeldag: Speeldag 24
Dodelijk Cercle Brugge hijst zich na overtuigende zege tegen STVV in de top-6 ten koste van Genk

Cercle Brugge heeft een heel belangrijke driepunter gepakt in de strijd om play-off 1. Het won van STVV en komt zo naast (en eigenlijk over) KRC Genk in de stand.

Cercle Brugge en STVV zijn dit seizoen twee van de ploegen die met het beste voetbal hebben uitgepakt. En daarmee sluiten ze ook het dichtst aan bij de top-6. Meer zelfs: als Cercle kon winnen van STVV, dan kwamen ze in de top-6 terecht.

En dat zou ook gaan lukken, met dank onder meer aan een sterke Kevin Denkey. Die scoorde twee keer, maar had meermaals zelfs een hattrick kunnen maken. Niet dat de bezoekers niet volop meespeelden, integendeel zelfs. STVV was misschien zelfs gek genoeg de meest dominante ploeg.

Denkey laat hattrick liggen, maar is wel van levensbelang voor Cercle Brugge

Fink koos voor dezelfde elf als tijdens de midweek, terwijl Muslic wel een paar keer bijstuurde. Da Silva Lopes en Olaigbe werden verkozen boven De Wilde en Lietaert. Een fris en fruitige ploeg uit Haspengouw viel na tien minuten in de val van Cercle Brugge, Denkey was de afwerker van dienst.

© photonews
© photonews

Daarna kon De Vereninging vanuit een zetel spelen en STVV nog meer laten komen. Vlak voor rust maakte Alan Minda er 2-0 van, meteen na de pauze werd een hoekschop voor de bezoekers een pijnlijke 3-0 via alweer Denkey.

Cercle Brugge virtueel naar play-off 1

Toen Olaigbe een keertje moederziel alleen op weg mocht naar doel week de bal af en stond zelfs de 4-0 op het scorebord. De bezoekers bleven de hele wedstrijd aanvallen, maar tot scoren kwamen ze pas in minuut 97 via Barnes.

STVV heeft nu nog steeds 31 punten en lijkt zich te mogen opmaken voor play-off 2, Cercle Brugge klokt af op 36 eenheden en komt naast Genk op plek zes. Op basis van gewonnen wedstrijden staan ze met nog zes matchen te gaan zelfs in play-off 6.

Cercle Brugge Cercle Brugge

1 Warleson 90' -
3 Utkus Edgaras A 90' -
4 Daland Jesper 90' -
6 Lemarechal Felix A 90' -
9 Denkey Kévin ⚽ ⚽ 90' -
11 Minda AlanA A 90' -