Voorde SV
Lovendegem
Datum: 26/04/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Frans Groeninckstadion
Lovendegem redt het niet bij Voorde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem redt het niet bij Voorde
Foto: © SC

Met een nipte zege verzekert Voorde zich van een nieuw seizoen in eerste provinciale en krijgt er met Ninove een derby bij. Lovendegem moest winnen en had daar ruimschoots de kans toe maar had de touwtjes niet meer in handen.

Op het hellende terrein van Voorde begon Lovendegem richting bergaf en had al snel succes. Degrande schilderde een hoekschop op het hoofd van Wesley Van Audenaerde en die kopte mooi binnen. Halfweg de eerste helft ging een scherpe voorzet van Bouchaala onberoerd voorlangs. Even later veegde Van Herreweghe een vlam van Lootens van de lijn. Schoten van Hennebert strandden op de billen van de thuisverdediging. Aan de overzijde stond Plaetevoet in de weg bij een vlam van Leirens. Bouchaala knalde een voorzet hard maar nipt naast. Op slag van rust miste Van der Beck zijn schot. De bal maakte een rare sprong en caramboleerde via de verste paal binnen.  

 

Na de rust was het onmiddellijk prijs. Een verre bal werd doorgekopt door Van Herreweghe en Asselman knalde binnen. Lovendegem reageerde via een gekraakt schot van De Smet. Van Audenaerde schoof naar voor en dat kende resultaat. Lootens nam zijn voorzet over en De Jonge was gezien. Ramaekers kon een geplaatst schot van Verspeten nog net uit doel koppen. Toen Van der Beck de vrijstaande De Durpel een doelpunt op een schoteltje aanbood was het over en uit voor Lovendegem.

 

Na ongeveer 20 jaar gaat Lovendegem terug naar 2e provinciale, waar het enigszins verrassend het gezelschap van VV Aalter krijgt.

 

SV Voorde : De Jonge, Van Hecke, Verhoeven, Leirens, Verspeten, Van Herreweghe, Van Der Beck, Stevens, Asselman, De Durpel, Elinckx.

 

KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, De Grande, Vandenbussche, Bouchaala, Lootens (78’ Canoot), Ramaekers, Hennebert, Van De Sompel (50’ De Smet), Sarpong.

 

Doelpunten: 11’ Van Audenaerde 1-0; 43’ Van Der Beck 1-1; 50’ Asselman 2-1; 60’ Lootens 2-2; 80’ De Durpel 3-2.

 

Geel: Van Der Beck, Verspeten, Van Hecke, Vandenbussche