Evergem-Center
Appelterre-Eichem
Datum: 01/11/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Evergem Lindeken
Appelterre verliest periodetitel bij Evergem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre verliest periodetitel bij Evergem
Foto: © SC

Leider Appelterre was naar Evergem afgezakt met als doel het binnenrijven van de eerste periodetitel. Een gedreven thuisploeg besliste er echter anders over al kwam de zege op het einde bijna in het gedrang.

Evergem leek het beste te kunnen omgaan met de gure weersomstandigheden. Van Britsom bediende Crispijn en Hélin mocht zich omdraaien. De thuisploeg had iets meer overwicht maar had toch een sterke Glenn Baert nodig om de voorsprong te behouden.

Na de rust kwamen de bezoekers snediger uit de kleedkamers en Evergem werd achteruit gedrukt. De gelijkmaker hing in de lucht maar opnieuw toonde Baert zijn klasse. Met nog slechts enkele minuten op de klok trapte doelman Hélin van op zo’n 50 meter de bal over Baert binnen. Evergem was aangeslagen maar vocht toch direct terug. In de slotfase bood Sam Crispijn aan coach Glenn Geeraerts een laat verjaardagsgeschenk aan.

Evergem Baert, Blondeel, De Rho, De Guchteneire, Renson, Van den Berghe, Omo, Van Britsom, Trienpont (91' Schatteman), Carlier (70' Van de Walle), Crispijn.

Appelterre Hélin, Vermeerschen, Moulart, Standaert, Vermeulen, Vandenbrande, Alexander (75' Kiekens), De Durpel, De Glas, Evens (65' Van De Maele), Schiettecatte.

Doelpunten: 17' Crispijn 1-0; 87' Hélin 1-1; 89' Crispijn 2-1

Kaarten: Geel: Carlier, Blondeel, Vermeerschen Rood: Vandenbrande (2xgeel)