Appelterre-Eichem
Grembergen
Datum: 06/09/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Appelterre pakt driepunter tegen Grembergen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre pakt driepunter tegen Grembergen
Foto: © SC

In zijn eerste thuismatch van het seizoen kreeg Appelterre nieuwkomer Grembergen over de vloer. De bezoekers hadden heel wat moeite met het opgelegde tempo en keken snel tegen een achterstand aan.

Appelterre greep Grembergen direct bij de keel. Toen Van Herreweghe een voorzet naar Schiettecatte verstuurde mocht Govaert zich meteen omdraaien. De bezoekers waren van slag en De Glas profiteerde van een mistasten maar viseerde het zijnet. Grembergen herstelde het evenwicht. Bij een snelle tegenaanval kopte Bosteels naast. Aan het halfuur schilderde Quintelier een vrije trap op het hoofd van Windhey en de bordjes hingen gelijk. De thuisploeg reageerde en De Durpel krulde een vrijschop op de bovenkant van de lat. Een knal van De Glas verdween voorlangs.

Ook in het begin van de tweede helft dreef Appelterre het tempo op. Schiettecatte en De Glas zorgden voor gevaar. Aan het uur had Hélin een knappe save nodig toen Michiels een vrijschop van Quintelier naar de kruising kopte. De thuisploeg counterde onmiddellijk en de snelle Evens bediende De Glas die fraai binnentikte. Appelterre ging op zijn elan verder maar Evens trof het zijnet. Grembergen kwam niet meer onder de druk uit. Govaert moest plat op een afgeweken knal van uitblinker De Durpel. In blessuretijd tikte Alexander een voorzet van De Glas nipt naast.

Appelterre: Hélin, Moulart, Vermeerschen, Standaert, Vermeulen, Vandenbrande, Van Herreweghe (46’ Vaal), De Glas, De Durpel (86’ Kiekens), Evens (90’ Alexander), Schiettecatte

Grembergen: Govaert, G. Ydens, Windhey, Baeyens, Bosteels (76’ D. Waegeman), Van der Stockt (71’ Wuytack), Colman, R. Ydens (65’ Van der Vreken), Michiels, Quintelier, Cardon

Doelpunten: 4’ Schiettecatte 1-0; 31’ Windhey 1-1; 62’ De Glas 2-1

Gele kaarten: Baeyens, Schiettecatte, Kiekens