Appelterre-Eichem
Ninove
Datum: 05/04/2010 16:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Drievoudig succes voor Appelterre na winst tegen Ninove
Gentil Dossche
| 0 reacties
Drievoudig succes voor Appelterre na winst tegen Ninove
Foto: © SC

Meer dan 1.000 toeschouwers, winst in de derby van “’t Stad” en mee aan de leiding in 1ste Provinciale. Je zou voor minder aan het vieren gaan.

Onder massale belangstelling floot topscheidsrechter Jan Arijs de uitgestelde “karnavalsmatch” van start. Op een eerste schot tussen de palen van Bart De Durpel moesten we een halfuur wachten. Enkele minuten later had Christophe Callebaut heel wat meer last bij een vrije trap van De Durpel. Bij de daaropvolgende corner knokte Bart Evens zich door de bezoekende verdediging en deponeerde de openingstreffer in de hoek. Ninove reageerde met een knal van Steve De Cooman nipt naast.

Kort na de pauze kregen noch De Durpel noch Bram Schiettecatte een voorzet onder controle in de rechthoek. Tim Hélin mocht zich tonen bij een vrijschop van De Cooman. Toen Wim Vermeerschen in de fout ging op de doorgebroken Jeroen Alexander ging de bal op de stip. Steve De Cooman vlamde de gelijkmaker in de benedenhoek. Appelterre trok meteen in de aanval en toen Andres De Glas het hoofd vond van Bart Evens mochten de tabaksplanters terug juichen. Concentratieverlies bij de bezoekers betekende de doodssteek. Bart Evens ging snel op doel af en trapte zijn hattrick in de verste hoek. Ninove zat nu helemaal op de knieën en slikte nog een 4de treffer toen Andres De Glas zich tot aan het bezoekende doel wrong en koel afwerkte. In de slotminuten had Hélin een knappe reflex in huis op een poging van Kevin Sonck.

Appelterre-Eichem komt nu op gelijke hoogte van Terjoden-Welle, al telt de fusieploeg meer gewonnen matchen. Ook voor Ninove blijft een eindrondeticket zeker tot de mogelijkheden behoren.

KE Appelterre:Hélin, Vermeulen, Standaert, Moulart (64’ Van den Branden P.), De Glas, Schiettecatte (76’ Van de Maele), Kiekens, Vermeerschen, Evens (85’ Cardoen), Alexander, De Durpel.

VK Ninove:Callebaut, Perreman (64’ Deraeve), Boeykens (78’ Steenhout), Van Belle, Timmermans (46’ Sonck), Beerens, De Cooman, Nechelput, Torrekens, Noël-Dero, Goubert

Doelpunten:35’ Evens 1-0; 53’ De Cooman 1-1; 59’ en 75’ Evens 2-1 en 3-1; 86’ De Glas 4-1

Gele kaarten:Vermeerschen, Moulart, Kiekens, Evens, De Glas