Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 14
Bambrugge klopt Melsele met overdreven cijfers.
Gentil Dossche

Wie zijn kansen niet afwerkt wordt zelf afgemaakt. Een waarheid als een koe ondervond Melsele dat teveel kansen onbenut liet. Toen Bambrugge kort na de rust opnieuw voor een dubbele voorsprong zorgde gooide Svelta de handdoek.

De Waaslanders vatten hun opdracht sterk aan. Tijdens het openingskwartier had Svelta gewonnen spel moeten hebben maar Nicky Baert, Filip Vermeulen en opnieuw Baert misten open kansen. Tussendoor zoefde een loeier van Jens Haelterman voorlangs. Bambrugge had het meeste balbezit en Melsele de betere kansen. Dries De Vis maakte van een bezoekende defensieve blunder gebruik om de score te openen (27’). Amper 5 minuten later zat de thuisploeg op rozen na een schitterende knal van Tom Rooms. Melsele reageerde via Davy Van den Nieuwenbriel die de aansluitingstreffer panklaar legde voor Baert (34’).

Na de pauze kregen de bezoekers direct de doodssteek op 2 stilliggende fases, afgewerkt door Tom De Moerloose (47’) en Sven Arnolis (52’). Toch hadden Hendrik De Maeyer en Baert de partij een andere wending kunnen geven maar opnieuw bleek scoren te moeilijk.

Melsele is zaterdag gastheer voor Ninove en Bambrugge trekt zondag naar Appelterre-Eichem

RC Bambrugge: De Temmerman, De Moerloose, Keymolen, Wantens, Haelterman (68’ Remon), De Vis (78’ Coetsiers), De Coninck, Arnolis, De Durpel, Rooms en Van Den Bergh (74’ Van Laere).

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Lambrecht (46’ De Maeyer), Vermeulen, Smet, Vinck (78’ Peirsman), De Moor, Van Den Nieuwenbriel, Baert, Vanhaecht en Brokken.

Doelpunten: 27’ De Vis 1-0, 32’ Rooms 2-0, 34’ Baert 2-1, 47’ De Moerloose 3-1, 52’ Arnolis 4-1.

Gele kaart: Wantens