Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
RC Wetteren beent Melsele nog bij in het slot
Gentil Dossche

Een gretig RC Wetteren-Kwatrecht vergat te scoren en kreeg het deksel op de neus. Kort na de pauze klom Svelta Melsele opnieuw op voorsprong. In de slotminuut kwam het verdiende gelijkspel toch nog op het bord.

Bij RC Wetteren-Kwatrecht geloofde iedereen in het eerste doelpunt van een alweer zeer actieve Doran Mertens. Hij wurmde zich alleen op weg naar Lieven Somers maar besloot ruim naast (10’). Even later legde Fabio Vergucht een voorzet van Robby Van Durme knap in de loop van Jonas Haentjens maar ook hij kon niet afwerken. Vergucht vlamde een vrije trap door de muur op en tussen de knieën van de bezoekende goalie. Een minuut later ontsnapte Mertens op rechts maar Lesley Hoorens kon net niet bij de strakke voorzet. Kansen voor RC Wetteren-Kwatrecht en een doelpunt voor Melsele. Bart Ghyselinck liet een voorzet onder zijn voetzool doorglippen en de aalvlugge Philippe Geeraerts leverde een gemeten voorzet af. Opportunist Nicky Baert knalde van dicht bij zijn 12de tegen de touwen (26’). Een koude douche maar de bezoekende vreugde duurde niet lang. Van Durme legde een hoekschop verrassend terug bij Fabio Vergucht en die knalde de gelijkmaker in het dak van het doel (30’). Kort voor rust kreeg Joost Smet ongeoorloofd veel tijd maar Jonas Lekens redde in hoekschop.

Na de rust begon Melsele verrassend aanvallend, wat snel resulteerde in een 2de treffer. Een volley van Baert ging nog over maar een schuiver van Philippe Geeraerts was wel raak (50’). De kwikzilveren Geeraerts kreeg voldoende kansen om de bezoekers zekerheid te bezorgen maar telkens lag Lekens in de weg. Haentjens mikte de gelijkmaker knullig over na een assist van Mertens. Aan het uur greep trainer Moreels in en Hoorens en Mertens werden naar de kant gehaald. Matthieu Verhoeven en de debuterende Paul Wellekens kwamen in. RC Wetteren was nu baas en zette de bezoekers onder steriele druk. Wellekens forceerde een doorbraak op links en Vergucht kopte de voorzet net naast de paal (80’). De ene aanval na de andere overspoelde een onzeker geworden Wase defensie. De verdiende gelijkmaker kwam er dan toch in de slotminuut. Bij een scrimmage voor doel kon Wim Vermeerschen van dichtbij afwerken.

Volgende zaterdag is Melsele gastheer voor Zottegem. RC Wetteren-Kwatrecht trekt zondag naar Appelterre-Eichem

RRCWK:Lekens, Van Durme, Vermeerschen, F. Verhoeven, Ghyselinck, Gijsbrecht (77’ Van De Sompel), Troch, Mertens (60’ Wellekens), Haentjens, Hoorens (60’ M. Verhoeven), Vergucht.

Sv Melsele:Somers, Lambrecht, F. Vermeulen, D. Vermeulen, De Maeyer, Smet, Vinck, De Moor, Baert, Vanhaecht, Geeraerts

Doelpunten: 26’ Baert 0-1; 30’ Vergucht 1-1; 50’ Geeraerts 1-2; 90’ Vermeerschen 2-2

Kaarten: Geel: Haentjens, Baert