Eendracht Zele
Voorde SV
Datum: 19/02/2012 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 21
Ook Voorde kan Zele niet afremmen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ook Voorde kan Zele niet afremmen
Foto: © SC

Dat Eendracht Zele bijna ongenaakbaar door de competitie wandelt werd ook vandaag in de verf gezet. Runner-up SV Voorde bood wel een stevige repliek maar moest uiteindelijk toch plooien.

De bezoekers trokken direct in de aanval en Bart De Brouwer moest plat op een schot van Michiel Hellebaut (3’). Voorde bleef druk zetten maar teveel onzuivere passen levereden geen doelkansen op. Langzaam aan nam Zele de match over en toen Bavo De Witte heft hoofd van Arno De Caigny vond kopte die mooi binnen (21’). De thuisploeg ging door op zijn elan en Jeroen De Paepe moest een vlam van Bram Hallaert van de lijn vegen (29’). Hamza Amazou legde een collectieve aanval af voor Michael Michels maar die viseerde de wolken (31’). Op slag van rust poeierde Amazou de bal rakelings over.

De koffie was nog niet verteerd of Jamal Charifi schilderde het leder op de voet van Gaetano Pirelli en Ben De Moor had geen kans (46’). Het bezoekende antwoord kwam onmiddellijk. Sven Evrard bediende Raymon Deblander en die schoof de bal onder De Brouwer tegen de netten (47’). Tofik El Mousati kopte een voorzet van De Witte naast en De Moor was attent bij een verre knal van De Witte (54’). Aan het uur liet Kenneth Asselman een voorzet van Deblander van de voet springen. Aan de overzijde had De Moor een beenveeg nodig op een knal van Pirelli en kon De Paepe een schot van Amazou nog net in hoekschop werken (63’). Voorde kende pech toen Deblander een voorzet van Asselman op de kruising devieerde (70’). De Brouwer liet een vrije trap uit de handen glippen maar Toon Van Acker kon nog opruimen (77’). Jonas De Caluwe vergat een bezoekend mistasten uit te buiten. Ahmet Turk loodste Amazou door het hart van de verdediging en De Moor mocht vissen (82’). Ook nu reageerde Voorde direct enDe Paepe werkte een hoekschop tegen de touwen (85’). De bezoekers voelden dat er misschien nog een gelijkspel in zat maar De Brouwer gooide zich onvervaard in de voeten van Deblander (89’). In blessuretijd draaide Amazou de rollen om en Ahmet Turk zette de eindstand op het bord.

Volgende zondag is Zele gastheer voor Aalter en trekt Voorde naar de buren van Bambrugge

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert (68’ Turk), El Mousati, Van Acker, De Witte, Michels, De Caigny, Pirelli (85’ Salembier), Amazou, Solis Sanchez (74’ De Caluwe), Charifi.

SV Voorde: De Moor, Moreels, Hellebaut (68’ Delplace), De Paepe, Evrard, Deblander, De Swaef (75’ Aissa), Guillemaere, Asselman, Meers, De Thaeye.

Doelpunten:21’ De Caigny 1-0; 46’ Pirelli 2-0; 47’ Deblander 2-1; Amazou 3-1; De Paepe 3-2; Turk 4-2

Kaarten: geel: Deblander, Amazou, El Mousati