KSV Sottegem
Svelta Melsele
Datum: 24/09/2011 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Melsele wint nu ook bij Zottegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele wint nu ook bij Zottegem
Foto: © SC

Nog voor de rust zorgde Svelta Melsele voor een dubbele voorsprong. SV Sottegem had wel het meeste balbezit maar bleek aanvallend te onmachtig om het tij te keren.

Om zijn status van ongeslagen ploeg te behouden trok Melsele onmiddellijk in de aanval bij Sottegem. De aflegger van Van Den Nieuwenbriel voor Baert was goed maar het schot werd nog afgeweerd. Aan de overzijde kon Brokken een poging van El Gouch nog wegwerken. Even voor het kwartier schilderde Dieter Vermeulen een vrije trap op het hoofd van broer Filip en de bezoekers aan het feest. Sottegem reageerde via Porrez maar Somers was bij de pinken (17’). De snelle Geeraerts bediende Smet maar ook Balcaen gaf geen krimp. Bij de volgende vrijschop zochten de broertjes Vermeulen terug elkaar op maar de thuisgoalie was bij de les (32’). Doelman Somers ging gepast in de voeten van Danneels in de kleine rechthoek. Toen Van Den Nieuwenbriel op de rand van het strafschopgebied werd gestuit tikte Smet de vrije trap naar Dieter Vermeulen. Op de streep in de winkelhaak had Balcaen geen verhaal en de bezoekers op rozen (40’).

Na de koffie trok Sottegem op zoek naar de aansluiting maar de steriele druk leverde weinig op. Danneels kopte over op aangeven van Schuddinck. Aan het uur kwam Geeraerts een stap te kort om een voorzet binnen te duwen. Danneels kreeg een mooie kans op de aansluiting maar miste onbegrijpelijk (63’). Balcaen bleef overeind bij een gekraakt schot van Geeraerts. De tweede helft was dus een maat voor niets. Sottegem had het meeste balbezit maar echt dreigen deden zij nooit.

Volgende zaterdag is Melsele gastheer voor Opstal. Zondag moet Sottegem aan de bak bij Appelterre.

SV Sottegem: Balcaen, Blommaert (46’ De Middeleer), Browaeys, De Both, Hinderdael (78’ Lefranc), Danneels, Melckebeke, Porrez, Schuddinck, El Gouch, Makonga.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Filip en Dieter Vermeulen, De Maeyer (89’ Vanhaecht), Peirsman, Smet, Van Den Nieuwenbriel (83’ De Moor), Baert (73’ Kersschot), Geeraerts, Brokken.

Doelpunten: 13’ F. Vermeulen 0-1; 40’ D. Vermeulen 0-2

Kaarten: Geel: Blommaert; El Gouch; Hinderdael; Makonga; Browaeys; De Maeyer