Eendracht Zele
KVV Zelzate
Datum: 02/10/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Ook Zelzate kan Zele niet afstoppen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ook Zelzate kan Zele niet afstoppen
Foto: © SC

Al laat de uitslag een gemakkelijke overwinning vermoeden, toch had Zele meer last dan gewenst om een aanklampend Zelzate van zich af te houden. Pas na het uur lag de match in een definitieve plooi.

De eerst kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Broeckaert kopte een voorzet van Paerewyck in de handen van De Brouwer. Een kopbal van Erkoç verraste drie minuten later bijna de thuisgoalie. Toen De Witte een vrije trap mocht nemen net over de middellijn lanceerde hij de bal richting box waar niemand hem wegwerkte. Braekman was te verrast om hem te pareren en de thuisploeg stond op voorsprong (12’). Op het halfuur ontfutselde Sanchez de bal van Monday, zette een één-twee op met Amazou, maar de afwerking was ondermaats. Direct daarna volgde een crossbal van de bedrijvige Dierickx naar Druwé maar de voorzet was een oefenballetje voor De Witte. Tien minuten voor de rust werd Monday uit balans gebracht waardoor de bal bij Turk belandde die hem achter Braekman deponeerde. Het feestje ging echter niet door en het doelpunt werd terecht afgekeurd. Net voor de rust waren er nog twee thuiskansen. Eerst ging Braekman gepast in de voeten van De Visser en even later besloot Amazou onbesuisd over.

In het begin van de tweede helft kruiste Paerewyck de bal tot bij Behiels maar zijn voorzet werd ontzet. Op het uur kopte Michels een vrije trap over. Drie minuten later werd Druwé vrijgespeeld voor doel na een combinatie Dierickx – Paerewyck maar De Brouwer ging goed in de voeten. Nog eens drie minuten later ontzette Joachim Hebberecht een slimme doorsteekpass van Michels naar Amazou in corner. Deze zwaaide tot de tweede paal waar De Visscher hem terugkopte naar Amazou en die deponeerde zijn 6de seizoenstreffer tegen de touwen (66’). Zelzate bleef achter de aansluitingstreffer jagen maar De Brouwer redde sterk op een poging van de diepgestuurde Dierickx (85’). In het slot kon De Man voorzetten aan Fierens en de eindstand lag vast.

Volgende zondag trekt Zele naar Voorde en is Zelzate gastheer voor Rapide Lebbeke

KFCE Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Salembier, Turk (65’ Fierens), Michels, Amazou, Sanchez (84’ Serraes) en De Visser (72’ De Man).

KVV Zelzate: Braekman, Druwé, Vandevyvere, Joachim Hebberecht, Joren Hebberecht, Broeckaert (69’ Hillaert), Paerewyck, Erkoç, Rawidjan (80’ Mortier), Monday (46’ Behiels) en Dierickx.

Doelpunten: 12’ De Witte 1-0; 66’ Amazou 2-0; 88’ Fierens 3-0

Gele kaarten: Salembier, Turk, Druwé, Joachim Hebberecht