Eendracht Opstal
RFC Wetteren
Datum: 23/10/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Opstal haalt fors uit tegen RC Wetteren-Kwatrecht
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal haalt fors uit tegen RC Wetteren-Kwatrecht
Foto: © SC

Een op zijn elan doorgaand Eendracht Opstal heeft verdiend maar met overdreven cijfers een 3de opeenvolgende zege laten optekenen. Het collectief falende RC Wetteren- Kwatrecht bleek te onmondig om het tij te keren.

Van bij de start zette de thuisploeg de toon en toen Munaron een verre trap van Saerens tot bij Meert verlengde ging deze door het centrum maar plaatste de bal voorlangs. Dit was slechts uitstel want toen Van Hoomissen een voorzet van Harnie aannam bood hij Dean Meert de openingstreffer aan (14’). Even later vergat Meert een misverstand in de bezoekende defensie af te straffen. Wetteren reageerde via De Groote die een inworp voorlangs kopte en een knal van Haentjens over. Hoorens vond van dichtbij De Batselier op zijn weg. Bij een hoekschop werd een pegel van Haentjens door Harnie van onder de lat gekopt (40’). Tot overmaat van ramp voor de bezoekers kon de snel counterende Munaron breed leggen voor uitblinker Van Hoomissen en deze joeg de bal voorbij een kansloze De Smet in de verste hoek.

Al direct na de koffie volgde voor de bezoekers de doodssteek als Meert iedereen te snel af was en de boeken mochten toe. Wetteren vond geen tegenzet en Van Hoomissen pegelde de bal op de bovenkant van de lat. De 4de treffer kwam er toch toen een kruispas van Harnie achter Matthieu Verhoeven belandde en de snelle Meert liet Munaron van dichtbij afwerken (69’). De bezoekers voetbalden geen enkele kans meer bij elkaar en de match viel helemaal stil.

Volgende zaterdag trekt Opstal naar Zottegem. Zondag is Wetteren-Kwatrecht gastheer voor Kemzeke.

E. Opstal: De Batselier, Van Der Elst, Deleau, De Maeyer, Munaron (71’ Charifi), Mertens (64’ El Boudati), Haegeman (51’ Aeti), Meert, Harnie, Saerens en Van Hoomissen.

RC Wetteren Kwatrecht: De Smet, Vermeerschen (73’ Van De Sompel), Franky Verhoeven, Mathieu Verhoeven, Van Durme, Gysbrecht, De Groote, Mertens (77’ Rasschaert), Vergucht (34’ Janssens), Hoorens en Haentjes.

Doelpunten: 15’ Meert 1-0, 42’ Van Hoomissen 2-0, 46’ Meert 3-0 en 69’ Munaron 4-0

Gele kaarten: Aeti, Van Hoomissen, Van Durme.