KVV Zelzate
Svelta Melsele
Datum: 23/10/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Zelzate laat Melsele in het zand bijten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zelzate laat Melsele in het zand bijten
Foto: © SC

KVV Zelzate haalde voor de 2de opeenvolgende week de volle buit naar zich toe, terwijl Svelta Melsele tegen een 2de opeenvolgende nederlaag aankeek. De thuisploeg had bijna doorlopend overwicht en dus was de zege gewettigd.

Van bij de start nam de thuisploeg het heft in handen en de eerste kans kwam er op het kwartier. Radwidjan kopte een vrije trap van Paerewyck over. Een verre knal van uitblinker Dierickx ging eveneens te hoog (20’). Toen Kersschot teveel ruimte kreeg bij een hoekschop kopte hij de bezoekers op voorsprong (25’). Zelzate reageerde via Joren Hebberecht die de bal over de verdediging lepelde maar de afwerking van Paerewyck was ondermaats (33’). Radwidjan onderschepte de bal op het middenveld en schoof deze door naar Dierickx die de vrijstaande Broeckaert bediende. Die omspeelde Somers op een uiterst sublieme manier en legde de gelijkmaker binnen (40’). Net voor het rustsignaal was er nog een heet standje voor het thuisdoel maar de gelijke score bleef op het bord.

Ook na de rust behield Zelzate het overwicht en liet de bezoekers komen tot aan de zestien. Een vrije trap van Smet werd door Braekman uit de lucht geplukt. Op het uur drukte de thuisploeg door met een schot van Joren Hebberecht dat in corner werd gewerkt en een knal van Rawidjan op de paal. Bij Melsele was het pompen of verzuipen en na een kort genomen hoekschop verdween een harde schuiver van Joren Hebberecht achter Somers in doel (63’). Twee minuten later slalomde Dierickx voorbij drie man in het centrum maar zijn afwerking was minder. De bezoekers probeerden de bakens te verzetten en een schot van Baert werd door Braekman gestopt. Een vrije trap van Vanhaecht werd weggewerkt en Filip Vermeulen plofte de bal naast. Kort voor het einde zette De Maesschalck twee verdedigers in de wind maar Somers was bij de zaak.

KVV Zelzate: Braekman, Druwé, Vandevyvere, Joachim & Joren Hebberecht, Dierickx, Broeckaert (72’ Mortier), Paerewyck, Radwidjan (83’ El Boutzahkti), Behiels, Erkoç (87’ De Maesschalck).

K. Svelta Melsele: Somers, Liessens, Filip & Dieter Vermeulen (81’ Vanhaecht), De Maeyer, Peirsman, Smet (68’ Verstraeten), Kersschot (68’ Van den Nieuwenbriel), Baert, Geeraerts, Brokken.

Doelpunten:25’ Kersschot 0-1; 40’ Broeckaert 1-1; 63’ Joren Hebberecht 2-1

Gele kaarten: Kersschot, Dierickx, Joachim Hebberecht, Dieter Vermeulen, Filip Vermeulen