Svelta Melsele
Lebbeke KSK
Datum: 08/09/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Melsele wint rommelmatch tegen SK lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele wint rommelmatch tegen SK lebbeke
Foto: © SC

KSK Lebbeke is er niet in geslaagd om bij subtopper Svelta Melsele iets te oogsten. De Konkelgoedjongens werden al snel tot tien herleid na de uitsluiting van Huyck en eindigden de match uiteindelijk met negen toen ook Van Der Bruggen een tweede gele kaart onder de neus kreeg.

De wedstrijd zelf scheerde geen al te hoge toppen en kende een rommelig verloop. Van Den Nieuwenbriel knikte in de aanvangsfase de eerste halve kans naast. Toen de bezoekende verdediging zich verkeek op een verre trap van doelman Somers kreeg Van Den Nieuwenbriel vrije baan en opende de score. 1-0. Op aangeven van Van Den Nieuwenbriel bracht Van Impe met de voet redding op een dichte poging van Baert. Rond het kwartier schoot Smet een panklare voorzet van Kersschot wild over. Even later voelden de bezoekers zich al dan niet terecht bekocht toen Huyck na een fout op Baert moest opkrassen. Smet kopte pal op Van Impe. Met de rust in zicht had de bezoekende portier een sublieme reflex in huis toen Baert na voorbereidend werk van een bedrijvige Van Den Nieuwenbriel van dichtbij mocht uithalen.

Na de kampwisseling besloot Baert een collectieve aanval slordig naast. Melsele ging dan slabakken en kreeg waar het luidop om vroeg. Vermeulen haalde Vertongen in de zestien onderuit en Erkoç zette de logische strafschop om. 1-1. Lang kon KSK van de gelijkmaker niet genieten. Bij een hoekschop van Vinck vergat iedereen Vermeulen uit het oog en de middenvelder kopte ongehinderd binnen. 2-1. Van Impe pareerde een streep van De Moor en Baert trof de paal. Aan de overkant knalde Verdoodt overhaast naast. Van Den Nieuwenbriel noopte met een kopslag Van Impe nogmaals tot een schitterende parade en ook Kersschot geraakte niet voorbij de gewezen AA Gent-doelman. In het slot miste een schot van de ingekomen Van Osselaer nog de goede richting.

SVELTA MELSELE: Somers, Lambrecht, Liessens, Vanhaecht, De Moor, Vermeulen, Vinck, Kersschot, Smet (67’ De Maeyer), Van Den Nieuwenbriel (88’ Van Osselaer) en Baert.

KSK LEBBEKE: Van Impe, Verdoodt, Huyck, Nico Heuvinck (76’ Coen), Vertongen (82’ De Man), Jonas Heuvinck, Van Gijseghem, Salembier, Erkoç, Janssens en Van Der Bruggen.

DOELPUNTEN: 6’ Van Den Nieuwenbriel 1-0, 53’ Erkoç (strafschop) 1-1 en 55’ Vermeulen 2-1.

GELE KAARTEN: Verdoodt en Jonas Heuvinck.
RODE KAARTEN: 21’ Huyck en 73’ Van Der Bruggen (2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Henri Van De Velde.