Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Sint-Gillis-Waas breekt zegereeks Lovendegem af
Gentil Dossche

Na een les in efficiëntie legden de bezoekers in het laatste kwartier van de eerste helft de basis voor een verdiende zege. In de tweede helft nam Lovendegem de bovenhand maar afwerken bleek te moeilijk.

Van bij de start toonde Sint-Gillis-Waas dat de ploeg voor de zege was gekomen. De Pau zorgde al na een paar minuten voor het eerste gevaar en Helin moest met de voeten Van Osselaer afstoppen. Op het halfuur kon Van Gysel een mooie collectieve aanval afronden. De bezoekers gingen door en Lovendegem moest passen. Van Osselaer gleed door de buitenspelval en Helin mocht zich terug omdraaien. Amper 2 minuten later ging het bezoekende feest verder toen Verbraeken de netten terug deed trillen.

Een herboren lijkende Lovendegem kwam na de pauze op de mat. Martens stuurde Van Geem diep maar De Jonghe haalde de bal uit de kruising. Ook De Keukeleire, Van Geem en Maes geraakten niet voorbij de bezoekende doelman. Aan de overzijde lieten Bou-Sfia en Verbraeken wenkende kansen onbenut. Toen Lenaerts in de fout ging op Dolleslaegers lag de bal op de stip en zette Martens de eindscore op het bord.

Lovendegem is volgende zondag te gast in Kruibeke en Sint-Gillis-Waas ontvangt dan SK Lebbeke.

KSK Lovendegem: Helin, Diop, Van den Berghe, Van Waes, Dhaemers (74' Dolleslagers), Van Geem, Maes, De Keukeleire (75' De Coninck), Martens, Voet, Sucaet (46' Bouchaala)

Sp. Sint-Gillis-Waas: De Jonghe, Van Gysel (75' Meyvis), Suy, De Mol, Lenaerts, Van Osselaer (79' De Winter), Van Guyse (66' Charifi), De Pau, Bou-Sfia, Thyssen, Verbraeken.

Doelpunten: 28' Van Gysel 0-1, 37' Van Osselaer 0-2, 39' Verbraeken 0-3, 89' Martens 1-3

Gele kaarten: D’haemers, De Pau, Charifi, Lenaerts