Svelta Melsele
Kruibeke J.Vl.
Datum: 27/10/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Rouwend Kruibeke wint derby bij Melsele
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rouwend Kruibeke wint derby bij Melsele
Foto: © SC

Vrijdagochtend werd JV Kruibeke in diepe rouw gedompeld na het overlijden van trainer Luc Van de Perre. Zijn jongens wilden een passend eerbetoon betuigen en deden dit met brio bij Svelta Melsele.

TV Oost en een massa toeschouwers waren naar Melsele afgezakt voor de “Wase derby van het jaar”. Na het stille afscheid van de 58-jarige Luc Van de Perre nam Jong Vlaanderen direct de match in handen. Ilian Smolders zette Lieven Somers meteen aan het werk. De thuisploeg reageerde via Davy Van den Nieuwenbriel maar Tom Praet gaf geen krimp. Ook op een poging van Joost Smet was de bezoekende goalie paraat. Ward Vertonghen en Nick Pieters zetten de plaatselijke defensie onder druk. Een doelpunt hing in de lucht en dat kwam er ook. Van net buiten de carré poeierde Pieters de bal onhoudbaar tegen de netten.

Na de koffie nam Svelta het balbezit voor zijn rekening maar echte kansen leverde dat niet op. Toen Kruibeke over nam verdubbelde Smolders de score. Melsele dreigde met een kopbal van Nick Van Aken en een schot van Van den Nieuwenbriel. Aan de overzijde kopte Johan Segers een vrije trap van Pieter Van de Manacker nipt naast. De laatste kans was voor Olivier Van Goethem maar ook zijn kopbal miste de goede richting.

Ingetogen vreugde bij Jong Vlaanderen Kruibeke dat deze overwinning opdroeg aan hun overleden trainer. De begrafenis vindt plaats op zaterdag 3 november om 11u in de parochiekerk van O.L. Vrouw te Melsele.

Volgende zondag (14u30) trekt Melsele naar Rapide Lebbeke en is Kruibeke gastheer voor Kemzeke.

Svelta Melsele: Somers, Lambrecht, Liessens, Van Goethem, Van Osselaer (76’ Brokken), Kersschot, Vinck (63’ Van Aken), De Maeyer, Baert, Van Den Nieuwenbriel, Smet (82’ Vangeneugden).

Jong Vlaanderen Kruibeke: Praet, Noeninckx, Van Koevorden, De Bondt, Penneman, Verstraeten (89’ Qisse), Pieters (82’ Haxhiaj), Segers, Vertonghen, Van de Manacker,Smolders (74’ Clapdorp).

Doelpunten: 43’ Pieters 0-1 en 61’ Smolders 0-2.

Gele kaart: 89’ Lambrecht.

Scheidsrechter: Matthias Caluwé.