FC Lebbeke
Kruibeke J.Vl.
Datum: 19/10/2013 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Kruibeke houdt traditie in eer bij Rapide Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke houdt traditie in eer bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Net zoals in de vorige 4 duels bleef Kruibeke aan de winnende hand tegen Rapide Lebbeke. De nooit afgevende bezoekers konden een vroege voorsprong tot het einde behouden en bij de thuisploeg was het vertrouwen helemaal zoek.

Jong Vlaanderen wou een verlengstuk breien aan de eerste seizoenszege en stoorde collectief van bij de aanvang. Na zwak uitverdedigen bij Rapide ging Ward Vertonghen aan de haal en Dieter Malfait was kansloos (05’). De thuisploeg kreeg geen vat op het spel en kon niet direct reageren. Yannick Van Impe kwam centimeters te kort op een strakke voorzet en Peter De Pauw poeierde de bal op de vuisten van Matthias Van Goethem (25’). Bij een geharrewar voor doel ontsnapte Rapide aan de doodssteek toen een omhaal van Arber Haxhiaj rakelings over de lat ging (33’). Aan de overzijde moest Van Goethem een voorzetschot van Van Impe over duwen (34’).

Ook na de pauze lukte de thuisploeg er niet echt in de bezoekers uit verband te spelen. Een verrassende poging van Antoine Nlandu-Masunda ging naast de verste paal buiten (58’) en Maarten Cooreman devieerde een voorzet over de deklat (63’). Bij een counter van Kruibeke geraakte Pieter Van de Manacker niet voorbij Malfait (73’). Rapide bleef de bezoekers onder druk zetten maar echte kansen leverde dat niet meer op.

Volgende zondag trekt Rapide naar Ursel en is Kruibeke gastheer voor Maldegem.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Visscher, Wauters, Haegeman, Putteman, De Saedelaere, De Pauw, Van Impe, De Ridder (68’ De Maeyer), Verroken (52’ Cooreman), Nlandu-Masunda.

JV Kruibeke: Van Goethem, Van Koevorden, Noeninckx, De Bondt, Haxhiaj, Verstraeten (61’ Rensing), Vertonghen, Van de Manacker (80’ Van Hoyweghen), Smolders, Pieters (90’ Suy), Penneman.

Doelpunten:5’ Vertonghen 0-1

Kaarten: geel: 50’ Nlandu-Masunda, 52’ Vertonghen, 70’ De Saedelaere, 85’ De Maeyer. Scheidsrechter: Mathias Caluwe