FC Lebbeke
Eine
Datum: 10/01/2015 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Rapide Lebbeke blikt Eine in op vijf dolle minuten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke blikt Eine in op vijf dolle minuten
Foto: © SC

Waren de kansen in de eerste helft eerder schaars dan lag de match nog voor het uur in een definitieve plooi. Een gedreven Rapide maakte nog brandhout van de bezoekende verdediging en pas tegen het einde kon Kwik Eine de eer redden.

Na een lange studieronde was het wachten op het eerste gevaar tot halfweg de eerste helft maar Levi Wallez kon een voorzet van Fabio Vergucht onvoldoende verlengen. Rapide reageerde met een vlam van Mohamed Dahmany die echter in de wolken verdween (28’). Aan de overzijde probeerde Xander Vanderbeck het met een schot in de draai en Kenneth Leemans moest de bal over de lat tillen (31’). Even later verlengde Dimitri Iakovlevski een voorzet van Lendert Putteman op Niels Wittebrood terwijl ook Dahmany de bezoekende goalie op zijn weg vond (33’).

Rapide zette na de pauze onmiddellijk druk. Wittebrood moest een kopbal van Iakovlevski met de voet wegwerken en Putteman knalde de rebound over. Putteman bediende Dimitri Iakovlevski die zich mooi vrij kapte en het thuispubliek mocht juichen (51’). Maarten Cooreman schoof de bal in de loop van Iakovlevski en opnieuw stonden de netten bol (55’). Eine was helemaal van slag en Nico Vanderhaegen vond Mohamed Dahmany die genadeloos toesloeg (56’). De thuisploeg bleef doorgaan maar Wittebrood kon een knal van Cooreman nog net uit de baan halen (66’) terwijl een loeier van Iakovlevski over de lat verdween (70’). Wittebrood had een knappe parade nodig op een vrije trap van Vanderhaegen (72’). Bij de daarop volgende hoekschop schilderde Vanderhaegen het leder op het hoofd van Neal Wauters en die kopte staalhard onder de lat (73’). Rapide liet de teugels iets losser en toen Jeremy Bossekota in de fout ging op Lukas Pareyn lag de bal op de stip. Fabio Vergucht liet de kans niet liggen (84’).

Volgende zondag is Kwik Eine gastheer voor Maldegem en trekt Rapide Lebbeke naar leider Dikkelvenne.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher (76’ De Block), Wauters, Van Delm, Van Nijvel, Putteman (68’ Karamanis), Bossekota, Iakovlevski, Cooreman (79’ Van Den Borre), Vanderhaegen.

Kwik Eine: Wittebrood, Vermassen, Van de Velde, De Rouck, Vergucht, Vanderbeck, Wallez, Verdonckt (61’ Vandenhende), De Temmerman (61’ Hoste), Pareyn, De Couvreur (68’ De Smet).

Doelpunten:51’ en 55’ Iakovlevski 1-0 en 2-0, 56’ Dahmany 3-0, 73’ Wauters 4-0, 84’ Vergucht 4-1

Kaarten: geen. Scheidsrechter: Niels De Ruyck