Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 27
Appelterre krijgt een koude douche van Rapide Lebbeke
Gentil Dossche

Net zoals in de heenwedstrijd zat voor Appelterre het venijn in de staart. Met nog slechts enkele minuten op de klok klommen de bezoekers langszij en in blessuretijd vlamde Rapide het winnende doelpunt tegen de netten.

In het barre hondenweer was goed voetballen quasi onmogelijk en pas in de 21ste minuut kwam het eerste gevaar toen Timothy Salvi nipt over de lat mikte. Even later was Jeroen De Bisschop bijna verrast op een terugspeelbal. In de hoekschop die daaruit volgde schilderde Nico Vanderhaegen de bal op de voet van Kosta Karamanis en de bezoekers mochten juichen (24’). Appelterre reageerde met een loeier van Jeroen Schoukens bij een vrije trap maar Kenneth Leemans was bij de zaak (26’). De thuisploeg bleef de gelijkmaker najagen en toen Ben Mbemba foutief werd gestuit lag de bal op de stip. Schoukens trapte de fel gecontesteerde penalty in de benedenhoek (37’). Op slag van rust zag Dmitri Iakovlevski een poging via een verdedigende voet nog net naast verdwijnen.

Appelterre kwam het felste uit de kleedkamers. Leemans was attent op een schot van Mbemba en Nils Van Delm kon een trap van Kevin Sonck nog uit de baan halen (48’). Aan de overzijde gaf De Bisschop geen krimp op een vlam van Iakovlevski (53’) en ging goed plat bij een vrije trap van Vanderhaegen (59’). Leemans kon een voorzetschot van Lars Wantens niet klemmen en Mbemba prikte de bal tegen de netten (61’). Rapide ging op zoek naar de gelijkmaker en toen Appelterre tot 10 werd herleid groeide de bezoekende druk (70’). Van Delm dwong De Bisschop eerst tot een parade (81’) en vond nadien het hoofd van Maarten Cooreman die mooi binnen kopte (84’). Bij Appelterre viel de organisatie in duigen en Rapide wierp zich op de hapklare brok. De Bisschop ging plat op een poging van Cooreman (88’) en had beide vuisten nodig op een knal van Vanderhaegen (89’). Dan maar van op afstand moet Dmitri Iakovlevski hebben gedacht en van op 30 meter poeierde hij de bal onhoudbaar in de benedenhoek (92’).

Zaterdag 11 april is Rapide Lebbeke gastheer voor Robur Moerzeke en trekt Appelterre naar Maldegem.

Eendracht Appelterre: De Bisschop, Perreman, Geerts, Wantens (85’ Asselman), Kiekens, Sonck, Mbemba (72’ Nkulu), Desert, Vanderheyden, Schoukens, Machtelinckx.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, Wauters (52’De Block), Salvi, Verdeyen, Cooreman, Putteman, Iakovlevski, Karamanis (73’ Van Impe), Vanderhaegen, Van Delm.

Doelpunten:24’ Karamanis 0-1, 37’ Schoukens 1-1, 61’ Mbemba 2-1, 84’ Cooreman 2-2, 92’ Iakovlevski 2-3

Kaarten: geel: 85’ Iakovlevski, 88’ Verdeyen. Rood: 70’ Desert (2x geel). Scheidsrechter: Jan Arijs.