Eine
FC Lebbeke
Datum: 14/09/2014 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Kwik Eine houdt Rapide Lebbeke in bedwang
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kwik Eine houdt Rapide Lebbeke in bedwang
Foto: © SC

Onder nieuwe coach Alain Verhoie ging Kwik Eine op zoek naar de eerste punten en slaagde er lange tijd in de bezoekers van zich af te houden. Pas kort voor het einde kon Rapide Lebbeke voor de 2de keer een achterstand van het bord vegen.

De bezoekers begonnen het felste aan de match en nadat de thuisspelers hun plaats hadden gevonden zorgden zij voor het eerste gevaar. Jorden De Batselier kon een schot van Fabio Vergucht nog uit de baan halen (08’) en ging even later goed plat op een knal uit de 2de lijn van Yannis Verdonckt. Aan het kwartier verlengde de vrijgespeelde Janini De Clercq een voorzet overhoeks naast de verste paal. Nicolas Vanderhaegen verslikte zich bij een terugspeelbal en met Xander Vanderbeck in de buurt weet je het wel (19’). Rapide was van slag maar herstelde het evenwicht. Yannick Van Impe kopte een voorzet op het hoofd van Dimitri Iakovlevski maar Ruben Rosseel stond op de goede plaats (26’). Joren Van Nijvel kopte een hoekschop net naast de kruising (34’).

Na de koffie stuurde Rapide zijn veldbezetting bij en dat loonde. Van Impe kopte de bal op de voet van Dimitri Iakovlevski en die poeierde het leder in de winkelhaak (51’). De bezoekende vreugde was geen lang leven beschoren want de 38-jarige Fabio Vergucht toonde zijn klasse en katapulteerde de bal in de kruising (52’). Rapide reageerde met een kopbal van Iakovlevski naast (64’) maar kreeg bijna het deksel op de neus. De sluw inlopende Vanderbeck dwong De Batselier tot een voetveeg (68’). De bezoekers gingen nu vol in de aanval maar de afwerking stokte. Van Impe kopte een voorzet in de handen van Rosseel (71’) en even later over het open doel (74’). Toen Nils Van Delm de bal in het pak bracht zette Maarten Cooreman dan toch de gelijkmaker op het bord (79’). Bij Eine was het nu pompen of verzuipen. Rosseel pareerde een loeier van Iakovlevski in de voeten van Issa Abdoul maar die kon geen kracht zetten op de rebound (82’). Een nieuwe kopbal van Van Impe werd nog net in hoekschop gewerkt (85’). Helemaal in het slot geraakte de aandringende Vanderbeck niet voorbij De Batselier.

Volgende zaterdag trekt Kwik Eine naar Maldegem en is Rapide Lebbeke gastheer voor Dikkelvenne.

Kwik Eine: Rosseel, Lauweryns, Van de Velde (73’ Vermassen), De Rouck, Radaj (81’ Marijsse), Vergucht, Vanderbeck, De Clercq (66’ De Couvreur), Wallez, Verdonckt, De Temmerman.

Rapide Lebbeke: De Batselier, Dahmany, Wauters (10’ Van Delm), Van der Heyden, Verdeyen, Van Nijvel, Putteman (46’ Cooreman), Iakovlevski, Karamanis (66’ Abdoul), Vanderhaegen, Van Impe.

Doelpunten:19’ Vanderbeck 1-0, 51’ Iakovlevski 1-1, 52’ Vergucht 2-1, 79’ Cooreman 2-2

Kaarten: geel: 14’ Verdeyen, 36’ De Rouck. Scheidsrechter: Bart Gillis