cluClub Brugge
gntKAA Gent
Datum: 11/04/2010 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - KAA Gent (Play-off 1)

Volg de match tussen Club Brugge en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het Jan Breydelstadion voor de Vlaamse derby tussen Club Brugge en AA Gent. De Buffalo's zijn tot op drie punten genaderd van de Bruggelingen en kunnen mits winst op gelijke hoogte van hun rivalen komen. Blauw-zwart hinkt op twee gedachten: enerzijds kunnen zij de kloof met Anderlecht herleiden tot zes punten, anderzijds proberen zij hun tweede plaats veilig te stellen. Adrie Koster moet puzzelen na het uitvallen van Karel Geraerts. Het ziet ernaar uit dat Jeroen Simaeys de positie van de onfortuinlijke Limburger zal innemen. Antolin Alcaraz keert terug uit schorsing. Ryan Donk tekende protest aan tegen zijn schorsingsvoorstel van drie speeldagen en start in de basis. Bij de Gentenaren kan Michel Preud'homme geen beroep doen op de geschorste Christophe Grondin. Elimane Coulibaly keert terug in de ploeg.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaƫl, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Alcaraz Antolin, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Hanstveit Erlend, Wils Stef, Thijs Bernd, Leye Mbaye, Custovic Adnan, Coulibaly Elimane, Rosales Roberto, Lepoint Christophe, Ljubijankic Zlatan.
1
AA Gent trapt de wedstrijd op gang. Binnen een kleine twee uur weten we of Club zijn kansje op de titel gaaf houdt of dat het met de Buffalo's moet strijden om de tweede plaats.
3
Club Brugge probeert na een snelle inworp voor het eerste gevaar van de wedstrijd te zorgen. De inzet van Perisic wordt echter weggewerkt door Bernd Thijs.
5
Nabil Dirar is voorlopig nog niet bij de les. Op een snelle tegenstoot speelt de Marokkaa de bal te ver van de voet en loopt hij over de zijlijn.
6
De keepers hebben voorlopig nog geen werk. Blondel ziet wel zijn kans schoon om vanuit de tweede lijn richting doel te trappen. Zijn poging gaat enkele meters naast.
9
Simaeys wordt door Koster op het middenveld uitgespeeld. Donk staat op de rechtstachter. Koster gaat Simaeys vragen om toch iets meer naar voren te spelen, zoals in zijn periode bij Sint-Truiden.
11
Club dwingt de eerste hoekschop van de wedstrijd af. Een voorzet van Perisic wordt aan de tweede paal weggewerkt door Hanstveit.
12
Klukowski krijgt twee kansen om een goede voorzet af te leveren, maar de Poolse Canadees doet er niets mee. De tweede poging belandt in het zijnet.
13

Goal
Doelpunt van Nabil Dirar (Jeroen Simaeys)
Nabil Dirar brengt Club Brugge bij de eerste kans op voorsprong. Simaeys kopt het leer door tot bij de Marokkaan, die de Gentse verdedigers het nakijken geeft en de 1-0 naast Jorgacevic schuift.
19
AA Gent slaagt er voorlopig niet in om Stijn Stijnen te bedreigen. Club Brugge controleert zonder al te veel gevaar.
20
Moet Preud'homme al vroeg een vervanging doorvoeren? Thijs heeft zich blijkbaar geblesseerd tijdens een duel met Kouemaha en loopt mankend over het veld. Smolders maakt zich klaar.
22
Vervangen Bernd Thijs
Ingevallen Tim Smolders

De wissel is een feit. Thijs wordt vervangen door Smolders.
23
Vadis maakt zich behoorlijk kwaad op Ryan Donk. De Gentenaar vroeg het leer bij een inworp, Donk gooide het leer domweg over de achterlijn.
24
AA Gent is heel dicht bij de gelijkmaker. Na balverlies kan Custovic aan de tweede paal de 1-1 binnentrappen, maar Alcaraz brengt nog redding op de lijn.
27
AA Gent komt beter in de wedstrijd, maar speelt een tegenaanval slecht uit. Lepoint loopt zich veel te makkelijk vast op Alcaraz.
28
Dirar zet Jorgacevic nog eens aan het werk. De Gentse goalie plukt zijn schot uit de korte hoek.
29
Club Brugge speelt met vuur achterin. Alcaraz verspeelt lullig de bal aan Lepoint. Coulibaly krijgt het leer voorgeschoteld en moet maar in het lege doel trappen. De Kameroener trapt over. Dit was een niet te missen kans voor de Buffalo's.
32
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys
Simaeys gaat er hard in tegen Tim Smolders en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
35
 Gele kaart voor Elimane Coulibaly
Coulibaly vliegt hard in op Stijnen. De Gentse aanvaller begrijpt er niets van, maar vliegt terecht in het boekje van De Bleeckere.
37
Stijnen is nog wat groggy. Koster wil geen risico nemen en laat De Vlieger opwarmen.
38
Gents balverlies leidt bijna tot de 2-0. Blondel wil nog afleggen tot bij Kouemaha, maar kan hem niet bereiken. Hij had beter zijn eigen kans gegaan.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge duikt met een 1-0-voorsprong de rust in. Dirar opende na een individuele actie de score. Gent kreeg twee goede mogelijkheden om de bordjes gelijk te maken, mar Custovic en Coulibaly misten. Blondel had aan de andere kant de 2-0 aan de voet.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen. Kan AA Gent nog iets terugdoen?
50
Het is bijna 2-0 voor Club Brugge. Wils kopt een voorzet van Perisic bijna in eigen doel. Kouemaha krijgt de rebound niet voorbij Jorgacevic.
55
Beide ploegen acteren wat zenuwachtig in de tweede helft. Veel balcontacten gaan de mist in.
56
AA Gent komt een tweede keer goed weg in de tweede helft. Deze keer belandt een schot van Simaeys op de buitenkant van de paal. Jorgacevic stond aan de grond genageld.
60
Vervangen Adnan Custovic
Ingevallen Stijn De Smet

Tweede wissel bij AA Gent. De Smet krijgt nog eens zijn kans.
61
Aiaiai, Club Brugge laat het liggen in de tweede helft. Dirar krijgt in een minuut tijd twee reuzengrote kansen. De eerste keer mist hij volledig zijn schot, bij de tweede poging stuit de Marokkaan op Jorgacevic. Het momentum is aan Club Brugge. Doet blauw-zwart er ook iets mee?
63
Het wordt wat bitsiger. Suler gaat neer na een duel met Dirar en krijgt de fout mee. De Sloveen maakt zich behoorlijk boos. De Bleeckere houdt de kaarten op zak.
65
De kansen blijven komen voor Club Brugge. Donk steekt knap door tot bij Kouemaha, maar de Kameroener stift het leer over. Wordt dit voor Club een verhaal van het deksel en de neus?
68
 Gele kaart voor Marko Suler
Suler houdt Dirar opvallend van de bal met de armen en krijgt een geel karton van De Bleeckere.
72
Koster roept Sonck bij zich. De Ninovieter mag zich opmaken voor een invalbeurt van een kwartiertje.
73
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Wesley Sonck

Kouemaha moet naar de kant voor Sonck. De topchutter van Club Brugge kon vanavond zijn stempel niet drukken op de wedstrijd.
76
Bij AA Gent maakt Yassine El Ghanassy zich klaar voor een invalbeurt.
77
Blondel mag blij zijn dat hij niet in het boekje van De Bleeckere verdwijnt. Hij raakt Coulibaly op de kuit en komt er zonder geel vanaf.
78
De bal wil er voorlopig niet in voor Club. Perisic snoept het leer af en gaat dan zijn kans. Jorgacevic duwt in hoekschop.
78
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Yassine El Ghanassy


80
Donk en Jorgacevic hebben zich in een duel geblesseerd. De Gentse goalie is even groggy en moet verzorging krijgen.
81
Vervangen Ivan Perisic
Ingevallen Ronald Vargas

Vargas krijgt nog tien minuten tijd van Koster om de zege van Club veilig te stellen.
82
Ook Wesley Sonck krijgt de bal niet tegen de touwen. Hij neemt de bal meteen op de voet, maar Jorgacevic zit er weer als een duivel uit een doosje tussen. Gent mag zijn doelman danken, anders was de wedstrijd al lang gespeeld.
87
Gent probeert toch nog even uit te komen in de tweede helft. Voorlopig zonder kansen. Klukowski kan een pass van Coulibaly richting Leye onderscheppen.
90

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Onbekend Onbekend)
Coulibaly bezorgt Gent in extremis nog een punt. Hij plaats van aan de zijkant het leer in de verste hoek voorbij Stijnen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.