lokSporting Lokeren
staStandard
0-1
Datum: 11/05/2011 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam
Defour moet Standard naast Genk hijsen, Carcela is out
Nico Wieme
| 0 reacties
Defour moet Standard naast Genk hijsen, Carcela is out
Foto: © SC

Standard kan zich vanavond naast KRC Genk aan de kop van het klassement nestelen. De Rouches moeten daarvoor wel voorbij Lokeren geraken. "Wij gunnen Genk de titel", lieten de Waaslanders weten, die in deze play-offs nog geen enkele zege konden boeken.

Na de zware nederlaag van KRC Genk op het veld van Club Brugge ruikt Standard zijn kans om mee aan de leiding te komen. Daarvoor moet wel het stugge Lokeren opzijgezet worden. "Wij spelen ons spel. Het is de tegenstander die zich aan ons aanpast", zei Sergio Conceiçao vastberaden. De Rouches behaalden in Play-off 1 een fenomenale 19 op 21 en willen daar op Daknam een vervolg aan breien.

Dominique D'Onofrio acht Steven Defour fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. De Luikse captain moet zijn schip naar de kop van de tabel loodsen. De Luikenaars moeten het wel stellen zonder de geblesseerde Mehdi Carcela. Aloys Nong zal vooraan postvatten.

Lokeren krijgt vanavond de kans om eindelijk eens de drie punten te pakken in deze nacompetitie. De Waaslanders toonden zich in hun spel zeker niet het zwakke broertje, maar de resultaten vallen wat tegen. Toch hielden zij Club en Gent in eigen huis op een draw en zij snoepten de Buffalo's op Daknam ook al twee punten af. Anderlecht had dan weer alle moeite van de wereld om de drie punten mee naar Brussel te nemen. Jérémy Taravel neemt zijn plaats centraal achterin weer in na zijn schorsing. Ook Koen Persoons mag starten.

Lokeren: Copa - Taravel - Tiko - Overmeire - Persoons - De Ceulaer - Mokulu - Tshimanga - De Bock - De Pauw - Leko

Standard: Bolat - Opare - Tchité - Defour - Nong - Pocognoli - Mangala - Kanu - Witsel - Camara - Van Damme

U kan de wedstrijd live volgen op uw favoriete website!

Meer nieuws