Volg de match tussen KAA Gent en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Racing Genk liet vrijdag dure punten liggen tegen leider Anderlecht. AA Gent kan van die situatie profiteren als het nummer twee Club Brugge met lege handen naar huis stuurt. Sollied kan geen beroep doen op Raman, Nahayo, Soumahoro en M’Sila. Daum ziet Stenman, Deschilder en De Jonghe in de lappenmand liggen. Ref van dienst is Delferière.
AA Gent: Padt Sergio, Baric Mario, Melli , Arzo César, Maréval Rémi, Jørgensen Jesper, Thijs Bernd, Smolders Tim, Mboyo Ilombé, Coulibaly Elimane, Brüls Christian.
Club Brugge: Jorgacevic Bojan, Hoefkens Carl, Donk Ryan, Figueras Montel Jordi, Høgli Tom, Vazquez Victor, Zimling Niki, Blondel Jonathan, Bacca Carlos, Akpala Joseph, Meunier Thomas.
1
Een goed gevuld Jules Ottenstadion is klaar voor de strijd tussen AA Gent en Club Brugge. Voor de match werd Tim Smolders nog even in de bloemetjes gezet voor zijn 250ste match in eerste klasse. Nu is het tijd voor voetbal. Delferière fluit de topper op gang.
2
Club Brugge, in gele uitrusting, trapt de match op gang en houdt de bal ook even bij. Brüls snoept die dan toch af en Donk legt de aanvaller van AA Gent neer. Jorgacevic wordt voor de eerste keer aan het werk gezet.
4
De bezoekers zijn weer aan zet en lokken de ene ingooi na de andere uit. De bal valt dan toch eens voor doel, maar Baric trapt die in hoekschop. Club doet er niets mee.
6
De gele Bruggelingen rukken op naar voren. Akpala maakt het doelman Padt moeilijk, maar er is gevlagd voor buitenspel.
8

Goal
Doelpunt van Carl Hoefkens (C B)
Bacca passeert Baric en legt de bal af richting doel. Hoefkens plant de bal netjes voorbij Padt.
12
AA Gent is op zoek naar de gelijkmaker, maar sommige spelers lijken het lastig te hebben op de natte ondergrond. Het is behoorlijk hard aan het gieten in Gent.
15
Het is vooral Club Brugge dat in het eerste kwartier domineert. Hoe lang houden de bezoekers het nog vol?
18
Knappe actie van de Buffalo's! Mboyo vindt Coulibaly en die haalt in een tijd uit. Jorgacevic moet zich helemaal uitrekken om het schot van de Senegalees over zijn doel te tikken.
23
AA Gent zit beter in de match. Coulibaly legt voor naar Brüls, maar Brugge verdedigt goed uit.
24

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Rémi Maréval)
Maréval vindt Coulibaly die dicht bij Jorgacevic de gelijkmaker in de netten tikt.
26
De thuisploeg had een penalty moeten krijgen. Zimling beging een fout op Coulibaly in de zestien.
30
Nog een kwartier te gaan in de eerste helft. Gaan we met een gelijkspel de rust in of kan een van beide ploegen nog op voorsprong komen? AA Gent krijgt een vrije trap. Maréval trapt over het doel.
32
Club Brugge komt nog eens dreigen en lokt een hoekschop uit. De frisheid is momenteel zoek bij de bezoekers.
36
Donk haalt keihard uit, maar de bal vliegt de tribune in, recht op een steward.
38
AA Gent komt nu heel goed weg. Enkele Brugge-spelers vergeten de bal simpel binnen te tikken en Hoefkens besluit dan nog eens op de lat. De Gentse verdediging was hier aan het knoeien.
43
Nu een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg. Baric mikt op de lat en in de rebound balt Jorgacevic zijn vuist om de bal uit zijn doel te houden.

Scheidsrechter
Rust
We gaan de rust in met een gelijkspel. Hoefkens bracht de bezoekers al snel op voorsprong, maar AA Gent kwam na twintig minuten dan toch goed in de partij. Coulibaly bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Beide teams hadden nog mogelijkheden om te scoren, maar de lat zorgde er voor dat de stand ongewijzigd bleef.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Jorgacevic neemt plaats in het doel voor de spionkop. "Sergio Padt" wordt luid aangemoedigd. AA Gent trapt de tweede helft op gang.
46
Vervangen Victor Vazquez
Ingevallen Vadis Odjidja

46
AA Gent meteen in de aanval. Jorgensen krijgt de bal aan de voet, maar zijn poging wordt door een Bruggeling buiten getrapt. De hoekschop levert niets op.
48
De thuisploeg is met veel goesting uit de kleedkamer gekomen. Het knutselt de ene dreiging na de andere in elkaar. Nu besluit Brüls net over.
51
Derde hoekschop voor AA Gent in twee minuten, maar de Buffalo's doen er niets mee. Het publiek gaat uit zijn dak, want Jorgacevic wordt wel aangezet tot enkele katachtige reddingen.
54
Nu is Club nog eens aan de bal. Akpala brengt de bal tot bij Blondel, zijn schot zoeft net over het doel.
55
We krijgen een spectaculair begin van de tweede helft voorgeschoteld. Het is gestopt met regenen, zou dat de spelers inspireren?