Volg de match tussen Club Brugge en Standard live, samen met vele andere supporters.

Club Brugge en Standard nemen het in een rechtstreeks duel op met als inzet de leidersplaats. Wie pakt de punten op Jan Breydel en mag zo dromen van de landstitel?
De voorbereiding op de match is alvast indrukwekkend. Een heerlijke versie van You'll never walk alone door Freddy De Vadder, gevolgd door een tifo. De fans van Brugge zijn klaar voor een geniale paasmaandag. En u?
Ceulemans en Spehar aan de aftrap. Als er oude getrouwen de aftrap komen geven, loopt het in Jan Breydel meestal als een tierelier voor Brugge. Ook vandaag? Wat denkt u?
1
Club Brugge - Standard: 0-0
1
We zijn begonnen. Guy Luzon is al een halve minuut aan het gesticuleren ... nog voor het eerste fluitsignaal. Geniaal!
3
De thuisploeg grijpt de bezoekers meteen bij de keel met hoge druk. Eerste corner is dan ook voor Brugge, maar ze doen er weinig mee.
4
Goede voorzet van De Bock, maar De Sutter en Lestienne kunnen er net niet bij. Wel een corner!
4
En de voorzet komt uiteindelijk via via bij De Sutter, maar die kopt over.
5
Aan de overkant is Batshuayi helemaal vrij, maar hij mist zijn controle. Wat een tempo om er aan te beginnen!
6
Vadis tot bij Refaelov, die bij zijn voorzet net niet ziet dat de ruimte aan de tweede paal lag. De bal blijft wel op en neer gaan.
7
Brugge blijft pompen. Eerst moet Kawashima een omhaal in corner duwen, daarna trapt Vadis over.
10
Simons haakt Carcela in de grote rechthoek, maar Gumienny geeft geen strafschop.
13
Refaelov maakt een schilderwerkje van die vrije trap, maar Kawashima wil geen verf in zijn kooi en pakt perfect in corner.
17
Vainqueur gaat nogal flux in op Refaelov, maar komt er vanaf met een waarschuwing van Gumienny.
18
 Gele kaart voor Imoh Ezekiel
Gumienny is boos. Als Ezekiel te lang voor de vrije trap blijft staan, is het tijd voor de eerste prent van de dag. Enfin, na de tifo de tweede prent dus.
20
Fout ik weet niet hoeveel van Vainqueur, nog steeds geen kaart.
21
Kawashima moet rust inbouwen van de altijd rustige Luzon. Niet meepompen met Club Brugge en even wachten in plaats van keer op keer de tegenaanval op te zetten, is het devies. Kijken of de goalie luistert.
27
De Sutter tot twee keer toe binnen de minuut met een ongelukkige actie. Hij zit nog niet echt in de wedstrijd.
29
Heet standje voor de kooi van Kawashima. Het schot is uiteindelijk van Refaelov, de Japanse goalie redt.
31
En aan de overkant een knal van Vainqueur over, nadat Van Damme de achterlijn haalde.
37
Opare kreeg daarnet een tik en lijkt te zullen vervangen worden. Ondertussen gevaar na een corner voor Brugge, maar Kawashima gaat goed plat op de doorgekopte voorzet.
39
Brugge wil met een voorsprong de rust in. Corners gaan van links naar rechts, Van Damme en co springen bij voor Kawashima. Uiteindelijk over via Engels in poging 4.
40
En nu weer een trap van Vadis, al stonden Lestienne én Jorgensen beter opgesteld hier. Enfin, Kawashima wordt door Luzon nu wel heel duidelijk gemaakt: KALM!
43
Een nieuwe corner, een nieuw schot van Lestienne - waar Kawashima wat last mee had. En dus weer een corner. Ondertussen haalde Gumienny wat tifopropjes van het veld: als het als scheidsrechter ooit niet meer zou lukken, is de toekomst verzekerd bij de vuilnisdienst.
45
En nog een kopbal naast van De Sutter. We lijken toch te gaan rusten met een 0-0.
45+1
Aan de overkant kopt ook Ezekiel nog een bal net naast.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er terug aan begonnen op Jan Breydel. Wordt het opnieuw 45 minuten vol vuur?
48
Meteen opnieuw tot twee keer toe echt groot gevaar voor de kooi van Kawashima, maar telkens uiteindelijk afgefloten voor een aanvallende fout.
50
Aan de overkant gaat een omhaal van Ezekiel maar net over de goal van Ryan. En meteen aan de overkant een kans voor eerst Vadis en dan Refaelov. Het vuur is er nog.
57
Een scrimmage levert geen vrije trap op voor Standard, ook al wilden ze er duidelijk eentje.
61
We zijn een uur ver, de tweede helft is voorlopig iets minder dan de eerste.
62
Vervangen Geoffrey Mujangi Bia
Ingevallen Yoni Buyens

Luzon stuurt bij, Mpoku gaat naar de flank.
66
Standard krijgt een vrije trap op een leuke plaats, al lijkt het ver. Mpoku weet er wel raad mee, net naast!
70
 Gele kaart voor Jesper Jørgensen
Een fout op Vainqueur kost Jorgensen geel. In de nasleep wordt Luzon helemaal gek. Zijn assistent moet richting tribunes.