Datum: 19/04/2015 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Anderlecht moet in Jan Breydel zoveelste klap voorkomen
Anderlecht moet in Jan Breydel zoveelste klap voorkomen
Foto: © SC

Derde speeldag vandaag en toch kan hij al doorslaggevend worden voor één ploeg: Anderlecht. Bij verlies staan de Brusselaars op vijf punten van Club, inclusief een nieuwe mentale klap. Eentje die ze bij blauw-zwart maar al te graag willen uitdelen.

Michel Preud'homme wou het zelf niet uitspreken: "Het is nog maar de derde speeldag en alles zal nog mogelijk zijn", aldus de coach van Club. Maar binnenin weet ook hij dat een nieuwe winst de titelconcurrent mogelijk een beslissende dreun zal toedienen.

Dat moet hij wel nog doen zonder de helft van zijn verdediging, want met Meunier en Duarte liggen er nog steeds twee basispionnen in de lappenmand. Bolingoli zal waarschijnlijk ook niet tijdig fit geraken en Simons moet dus weer een rijtje achteruit. Niet dat zoiets een probleem vormt voor de kapitein...

In het andere kamp weten ze dat ze zich geen herhaling van snertmatch van die op Standard kunnen permiteren. Paars-wit leeft toch onder hoogspanning naar het duel toe, want vijf punten... Tja, dat wordt al veel.

Met of zonder Tielemans?

"In de bekerfinale en de match tegen Standard wilden we de tegenstander bij de keel grijpen vanaf het begin, maar dat lukte niet", aldus Hasi. "Nu moet het wel lukken."

Hasi zal waarschijnlijk zijn pionnen weer op de juiste plaats zetten. Met de terugkeer van Najar heeft hij zijn rechterflank terug. Enkel benieuwd of Youri Tielemans straks weer een basisplaats krijgt: "Hij is op de goeie weg", zei Hasi. Maar wie wordt er dan geslachtofferd?

Pakt Anderlecht de volle buit in Brugge? 

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET al een leuke 216 euro op. Krijgen we net zoals de duels in de reguliere competitie een 2-2-eindstand? Dan mag je maar liefst 780 euro bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via DEZE LINK je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Meer nieuws