gntKAA Gent
chaCharleroi
Datum: 08/05/2015 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
D-Day nummer 1 voor Gent tegen zwart beest Charleroi
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
D-Day nummer 1 voor Gent tegen zwart beest Charleroi
Foto: © photonews

AA Gent kan vanavond bij winst in een zetel naar de topper van zondag uitkijken. Het kan alle druk bij Anderlecht en Club Brugge leggen, maar daarvoor moet het eerst voorbij Charleroi.

Winnen van Charleroi, het is makkelijker gezegd dan gedaan. De Carolo's zijn samen met Racing Genk het enige team waartegen de troepen van Vanhaezebrouck nog niet konden winnen. De jongens uit het Zwarte Land zijn het zwarte beest van de Buffalo's.

Bij Gent moeten ze het, tot frustratie van velen, zonder Depoitre doen. Hij werd voor twee speeldagen geschorst terwijl Proto vrijuit ging voor een ogenschijnlijk zwaarder vergrijp. Het Gentse stadion zal dan ook de Pro League tijdens de hymne de rug toekeren.

Door het probleem voorin, Raman is ook geschorst, zit ex-Carolo David Pollet plots opnieuw in de selectie.

Selectie Gent: Matz Sels, Brian Vandenbussche, Damjan Siskovski, Thomas Foket, Rafinha, Rami Gershon, Lasse Nielsen, Uros Vitas, Nana Asare, Sven Kums, Renato Neto, Hannes Van Der Bruggen, Brecht Dejaegere, Marko Poletanovic, Haris Hajradinovic, Danijel Milicevic, Yaya Soumahoro, Moses Simon, Nicklas Pedersen, David Pollet en Serge Tabekou.

Bij de Carolo's missen ze met Damien Marcq ook één van de absolute sterkhouders. Hij is geschorst. Daarbovenop is Dewaest geblesseerd. Het wordt ook voor Felice Mazzu stevig puzzelen in Gent.

Selectie Charleroi:  Baume, Mandanda, Penneteau, François, Leemans, Marinos, Martos, N'Ganga, Willems, Diandy, Galvez, Geraerts, Houdret, Kebano, Mata, N'Dongala, Saglik, Tainmont, Coulibaly en Fauré.

Gent is de favoriet volgens UNIBET. De Buffalo's kunnen bij een goeie gok van zestig euro 81,60 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws