chaCharleroi
cluClub Brugge
Datum: 10/05/2018 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Nu is het écht van moeten: weerstaat Club Brugge aan de stress en pakt het drie belangrijke punten in Charleroi?
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Charleroi
| 0 reacties

Volg Charleroi-Club Brugge hier LIVE vanaf 18 uur

Nu is het écht van moeten: weerstaat Club Brugge aan de stress en pakt het drie belangrijke punten in Charleroi?
Foto: © photonews

Met een bonus die geslonken is tot twee punten is het ineens alle hens aan dek bij Club Brugge. Na de toch wel onverwachte thuisnederlaag tegen aartsrivaal Anderlecht is de opdracht vanavond in Charleroi duidelijk: winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk op Mambourg...

Blauw-zwart keek de ploeg van Felice Mazzu dit seizoen al vier keer in de ogen: in de reguliere competitie ging Club in extremis met 1-2 winnen in het Stade du Pays, thuis bleven de manschappen van Ivan Leko steken op een spectaculaire 3-3. In de beker veegde de leider dan weer de vloer aan met de makke Zebra's: 5-1! En ook in play-off 1 was het onlangs kermis in Jan Breydel, toen kreeg Charleroi er maar liefst zes om de oren. 

Selectienieuws

Zal het vanavond anders zijn? Die kans is groot want Club Brugge moet het al zeker doen zonder sterkhouders Anthony Limbombe (voet) en Abdoulay Diaby (enkel). Twee van de meest productieve spelers die wegvallen, qua timing kan het echt niet slechter. De kans is dan ook groot dat Krépin Diatta en Dion Cools opnieuw de flanken bezetten, voorin komt er een plaatsje vrij voor sensatie van het seizoensbegin Emmanuel Dennis. Of kiest Ivan Leko voor Jelle Vossen, die afgelopen zondag inviel?

Charleroi van zijn kant heeft een vierde plaats te verdedigen - Gent en Genk liggen op de loer - en won bovendien twee van z'n drie laatste matchen in play-off 1. Die bittere 6-0 in Jan Breydel schudde de troepen van tacticus Mazzu wakker. Tegen AA Gent werd zomaar eventjes een knappe 6 op 6 geboekt. De hamvraag is vooral of smaakmakers Kaveh Rezaei en Cristian Benavente aan de aftrap zullen verschijnen.

Scheidsrechter 

De scheidsrechter op een ongetwijfeld zinderend en sfeervol Mambourg is Wim Smet

Beleef de wedstrijd nog intenser en volledig LIVE!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang tot €80 euro welkomstbonus! Wed en bekijk je favoriete ploeg live bij Unibet. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg tot 80 euro gratis.

Meer nieuws