Datum: 10/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Regenboogstadion
Henrique bezorgt Westerlo punt aan de Gaverbeek
Fabian Morren
| 0 reacties
Henrique bezorgt Westerlo punt aan de Gaverbeek
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zich niet helemaal kunnen herstellen van de nederlaag bij Germinal Beerschot. Tegen bekerfinalist Westerlo bleef het team van Hugo Broos steken op een gelijkspel.

Hoewel Zulte Waregem eigenlijk absoluut moest winnen, maar daar was maar weinig van te merken. Beide ploegen voetbalden aan een gezapig tempo en Westerlo kreeg al snel een prima kans. De jonge Vanthournout vond Sammy Bossut op zijn weg.

Aan de overkant was het Habibou die voor dreiging zorgde. Bij één van die kansen scoorde hij ook. Chevalier stuurde de spits diep en Habibou gaf doelman Deelkens het nakijken. Hij trakteerde de jarige Hugo Broos (59) zo op een mooi geschenk.

Het uiteindelijke doel van Broos & co waren uiteraard de drie punten. Westerlo-trainer Jan Ceulemans wilde minstens een punt mee naar de Kempen nemen en gooide tijdens de rust Paulo Henrique in de strijd. Dat bleek een geniale zet, want al snel bracht de Braziliaan de bezoekers weer langszij.

Nadien zakte het tempo weer. Zulte Waregem probeerde nog, onder meer via D'Haene, maar zijn kopbal miste kracht. De beste mogelijkheid was nog voor Habibou. Oog in oog met Deelkens faalde hij dit keer wel en zo bleef het 1-1.

Herbeleef Zulte Waregem - Westerlo

Vooraf