Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Lierse SK (Play-off 2)

Volg de match tussen KV Mechelen en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Lierse trekt vanavond als leider in groep A van Play-Off II naar KV Mechelen. Verdedigt het team van Trond Sollied die eerste plaats met succes of zorgt KV Mechelen nog voor een onverwachte wending? Volg het vanavond LIVE op uw favoriete voetbalsite.

Lierse, met Eiji Kawashima terug in doel, is bij winst sowieso zeker van de eerste plaats. Bij een gelijkspel of een nederlaag met minder dan drie doepunten verschil zijn de Pallieters afhankelijk van het resultaat in Cercle Brugge – STVV.

Al is het seizoen bij groepswinst mogelijk afgelopen. Lierse beschikt immers niet over een Europese licentie en de Pro League denkt er dan ook aan om geel-zwart te weren uit de finale van PO II. Het is bij Lierse nog uitkijken naar Mohamed ‘Dodo’ Elgabas. De Egyptenaar vond in de laatste drie wedstrijden telkens de weg naar de netten.

KV Mechelen heeft nog een waterkansje op de finale van PO II. Alleen bij een zege met minstens drie doelpunten verschil en een gelijkspel in Brugge springt geel-rood nog van vier naar één.
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Van Hoevelen Kenny, Chen Xavier, Wilmet Jonathan, Benteke Christian, Gorius Julien, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Biset Maxime, Van Loo Anthony, Dialiba Diabang Boubacar.
Lierse SK: Kawashima Eiji, De Wree Kris, Thompson Kenny, El-Gabas Mohamed , Radzinski Tomasz, Claasen Daylon, Ayew Abdul Rahim, Gilberto Sebastião Amaral, Mathisen Alexander, Van Hemert Roel, Maric Milos.
1
De wedstrijd is afgetrapt. Pakt Lierse vanavond de groepswinst of zet KV Mechelen de gouwgenoot nog een hak?
3
De spelers van Lierse lijken nog wat na te genieten van het zonnetje. Wilmet en Gorius krijgen binnen de minuut twee loepzuivere kansen, maar vergeten het af te maken.
5

Goal
Doelpunt van Kevin Geudens (Onbekend Onbekend)
De vroege voorsprong is voor de thuisploeg. Met een goed geplaatst afstandsschot laat Geudens Kawashima kansloos.
7
KV Mechelen heeft Lierse in een wurggreep en ei zo na is het 2-0. Benteke kan het afmaken, maar is niet zelfzuchtig en probeert Gorius te bedienen. Een Liers been voorkomt de dubbele achterstand.
11
KV Mechelen gelooft nog in een stunt en gaat nadrukkelijk op zoek naar die tweede treffer. Op een hoekschop van Wilmet wordt het schot van Gorius afgeblokt. Lierse hapt naar adem.
13
Maged Samy is wat later toegekomen in het stadion en gaat nu pas op zoek naar zijn zitje. De Egyptenaar heeft de eerste Mechelse goal dus gemist.
14

Goal
Doelpunt van Boubacar Dialiba Diabang (Jonathan Wilmet)
Samy is wel net op tijd om de tweede Mechelse goal van de avond te zien. Wilmet schildert het leer op het hoofd van de vrijstaande Diabang. Kawashima ziet er nog even aan met de vingertoppen, maar kan de 2-0 niet afwenden.
16
Ruim een kwartier heeft het geduurd voor de bezoekers een eerste keer gevaarlijk uit de hoek konden komen. De vrije trap van Maric waait echter naast.
17

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Boubacar Dialiba Diabang)
Het gaat wel heel makkelijk voor KV Mechelen. Diabang heeft de ploegmaats voor het uitkiezen en legt het leer uiteindelijk voor de voeten van Gorius. De Fransman knalt onder Kawashima de 3-0 tegen de touwen.
20

Goal
Doelpunt van Tomasz Radzinski (Onbekend Onbekend)
Wat een bizarre wedstrijd krijgen we hier voorgeschoteld. Biebauw lost een schot van Mathisen en Radzinski mag zomaar zijn 101ste in eerste klasse binnenduwen.
23
Het doelpunt heeft Lierse duidelijk terug moed gegeven. De Pallieters zitten terug in de wedstrijd en gaan op zoek naar de aansluitingstreffer.
27
Buyens zet Lierse bijna op weg naar een tweede doelpunt, maar Elgabas is te verrast dat hij het leer krijgt toegespeeld van een tegenstander. KV Mechelen krijgt daardoor voldoende tijd om zich terug te organiseren.
29
 Gele kaart voor Kenny Thompson
Thompson haalt Chen onderuit en krijgt geel.
34
Aiaiai, KV Mechelen laat een uitstekende mogelijkheid op de 4-1 liggen. Benteke staat moederziel alleen de bal op te wachten in het centrum, maar Wilmet mikt zijn voorzet recht in de handen van Kawashima.
35
De thuisploeg krikt het tempo opnieuw wat omhoog. Kawashima moet met een uitstekende redding uitpakken om Gorius van zijn tweede van de avond te houden.
38
Het blijft een aangename wedstrijd om te volgen. Radzinski brengt met een slimme pass Elgabas in schietpositie. De poging van de Egyptenaar gaat maar nipt voorlangs.
44
Het tempo is uit de wedstrijd verdwenen. Geen van beide ploegen maakt nog aanstalten om voor de pauze nog iets te forceren.
45
Toch valt er nog bijna een doelpunt uit de lucht. Wilmet glipt door de buitenspelval en geeft Kawashima geen schijn van kans. De bal stuitert via de paal terug in het speelveld.

Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen en Lierse gaan na een knotsgekke eerste helft rusten met een 3-1-voorspring voor de thuisploeg. Malinwa greep de bezoekers meteen bij de keel en Geudens, Diabang en Gorius zorgden na ruim een kwartier al voor een 3-0-tussenstand. KV Mechelen virtueel in de finale van PO II. Lierse leverde geen weerwerk, maar kwam plots terug in de wedstrijd via Radzinski. Wilmet zorgde in de toegevoegde tijd nog bijna voor een vijfde doelpunt. Kawashima zag zijn schot via de paal terugkeren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft wordt op gang gefloten. Krijgen we ook na de pauze veel doelpunten te zien of houden de ploegen het nu meer gesloten.
50
Het begin van de tweede helft is minder spectaculair dan die van de eerste. Door de voorsprong van Cercle Brugge tegen STVV is de finale van PO II dan ook nog ver weg voor beide ploegen.
55
 Gele kaart voor Daylon Claasen
Claasen schoffelt Van Loo onderuit en gaat op de bon. Terechte beslissing.
61
Vervangen Alexander Mathisen
Ingevallen Gunter Thiebaut

62
Eindelijk een doelpoging na de pauze. Benteke probeert het leer in de verste hoek te krullen, maar Kawashima zit er nog met de vingertoppen bij. De hoekschop levert niets op voor de thuisploeg.
63
Mechelse supporters vragen Brys om Benteke naar de kant te halen. Binnen de minuut wringt de aanvaller een tweede mogelijkheid de nek om.
64

Goal
Doelpunt van Mohamed El Gabas (Onbekend Onbekend)
Voor Lierse komt de finale van PO II terug wat dichterbij. Elgabas snoept het leer af van Chen, wringt zich daarna door de Mechelse defensie en knalt onder Biebauw zijn vierde treffer in de play-offs tegen de touwen.
66
Vervangen Christian Benteke
Ingevallen Pan Pierre Koulibaly

67
KV Mechelen laat na om de kloof terug te vergroten. De infiltrerende Yoni Buyens mikt naast.