Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Daknam
Perbet leidt Bergen naar nieuwe overwinning
Tomas Taecke

Bergen is goed op weg om groep B in play-off 2 te winnen. De Draken gingen ook op Daknam met de volle buit aan de haal (1-2).

Het duel waarin Bergen een mooie optie op groepswinst in PO2 kon nemen kwam pas na twintig minuten echt op gang. De niet zo talrijk opgekomen fans zagen hoe De Bock een vrijschop in de armen van bezoekende doelman Werner mikte. Patosi bediende even later met een subtiele lob Harbaoui, maar de Tunesiër kwam een voetje te kort om de score te openen.

Na twee halve kansen voor de thuisploeg was het toch groepsleider Bergen dat de netten voor het eerst kon doen trillen. Van Imschoot schilderde een vrijschop op het hoofd van Jarju, die Copa geen kans liet (0-1). Na een evenwichtig openingshalfuur klommen de Draken diep in de eerste helft op voorsprong. Lokeren reageerde meteen via Overmeire, maar Werner kende weinig moeite met zijn poging vanop afstand. Halverwege de wedstrijd trokken de bezoekers met de voorsprong op zak richting kleedkamers.

Lokeren kwam het best uit de catacomben en kon de bordjes meteen in evenwicht brengen. Fall klom het hoogst op hoekschop van Patosi en kopte de gelijkmaker voorbij Werner (1-1). In tegenstelling tot de eerste helft gingen beide ploegen na de pauze wel op zoek naar de voorsprong. Toch bleven de kansen uit, enkel Harbaoui was met een kopbal op het uur dicht bij een tweede Lokerse goal.

Halverwege de tweede helft was het toch opnieuw Bergen dat op voorsprong klom. Perbet werkte de bal in twee tijden voorbij Copa, opnieuw waren de Henegouwers aan het feest (1-2). Lokeren ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon Werner niet echt in verlegenheid brengen. Patosi ging zijn kans maar zijn schot dwarrelde naast de paal buiten. Bergen blijft na deze nieuwe zege nog steeds ongeslagen onder Enzo Scifo en mag zich tevens opmaken voor de kruisfinale in PO2. Helemaal zeker zijn de Draken nog niet, maar de kans is bijzonder groot dat Bergen straks mag verder strijden voor een Europees ticket.