Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - KV Mechelen (Play-off 2)

Volg de match tussen Charleroi en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Zet Charleroi een stap richting groepswinst in play-off 2, of kan KV Mechelen de nederlaag uit de thuiswedstrijd uitwissen?
19:57
Ja ja joepie joepie yeah. Aldus de speaker. En de thuisfans gaan vlotjes mee! Nu wat plaatselijke folklore. Charleroi is klaar om geschiedenis te schrijven!
20:01
Sebastien Dewaest wordt in de bloemetjes gezet als "Gouden Zebra" van het jaar. De fans gaan nu al door het dolle heen en er moet hier nog worden afgefloten.
1
Charleroi - KV Mechelen: 0-0
1
We zijn er aan begonnen en kijken ook met een half oog naar Cercle - KV Kortrijk, want vandaag kan play-off 2 zich hier in een beslissende plooi leggen.
3
Mandanda moet een inswingende vrije trap wegboksen.
9
Op alle andere velden is er ondertussen al gescoord, op Mambourg blijft het voorlopig bijzonder stil qua kansen.
12
Strakke voorzet van Tainmont op Fauré, maar die kan net niet bij de bal en komt in botsing met Biebauw.
14
 Gele kaart voor Damien Marcq
Twee fouten van Marcq, de tweede kost hem een kaart. De Petter was het slachtoffer.
19
In Cercle - Kortrijk staat het al 0-2 en ook in groep A van de play-offs vallen de doelpunten rijkelijk, maar hier is werkelijk nog niets gebeurd!
21
Bateau zet zich door en kan afleggen op Trajkovski, maar die kan niets met de bal.
23
Categorisch voor de wedstrijd: Biebauw laat een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet los in de voeten van Tainmont, maar die besluit over te mikken. We zijn halfweg de eerste helft en dit is een typische play-off 2 match.
25
 Gele kaart voor Steven De Petter
De Petter gaat gretig in op Tainmont en zo staat het 1-1 in de kaarten.
32
Dan toch opwinding hier in Henegouwen. Trajkovski en De Petter met een een-tweetje, maar Mandanda ranselt het schot van die eerste vanonder de lat. De corner levert niets op.
38
Plots staat Fauré alleen voor Biebauw, maar hij trapt zwak naast.
39
 Gele kaart voor Seth De Witte
Leunen op Kebano: geel
40
En een schotje van François, maar Biebauw pakt. We zijn nu wel echt vertrokken in deze partij.
45
We kabbelen richting een scoreloos gelijkspel aan de rust. We krijgen er nog een minuutje bij.
45+1
Tainmont en Willems gaan er nog eens voor, maar hun schoten worden geblokt. Nog een corner, die naast gaat. Maar nog een tweede corner oordeelt Virant.
45+2

Goal
Doelpunt van Sebastien Dewaest (Neeskens Kebano)
En op slag van rusten komt Charleroi dan toch nog op voorsprong. Een corner van Kebano wordt door Dewaest - uitgeroepen tot Gouden Zebra - tegen de touwen gekopt. 1-0, meteen rusten geblazen na de aftrap.

Scheidsrechter
Rust
Charleroi - KV Mechelen: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:06
Vuurwerk tijdens de rust. Letterlijk. Knappe dingen hier in Charleroi.
47
We zijn er terug aan begonnen op Mambourg. Kan Mechelen het nog rechtzetten?
53
Het eerste echte gevaar is toch weer voor Charleroi, maar een voorzet van Marinos gaat aan alles en iedereen voorbij.
55
Fauré met de knal, Biebauw kan wegwerken. Charleroi gaat nu toch op zoek naar de bevrijdende tweede treffer, lijkt het.
60
En ook Mandanda is - tot twee keer toe - goed bij de les op een inzet van Junker en een dieptepass.
65
Knal Tainmont, Biebauw pakt.
69
De fans zijn baas hier in het Stade du Pays. De harde kern zweeg nog niet en pept de rest van het stadion - met succes - op om mee te dansen en te zingen!
71
Trajkovski met een gekrulde vrije trap, Mandanda zonder problemen in de lucht. "Mandanda ole ole", aldus de supporters.
73
Vervangen Neeskens Kebano
Ingevallen Dieumerci Ndongala

75
Bijna was de wedstrijd beslist, maar Biebauw steekt een vingertje tegen de schuiver van Tainmont. Wel een corner.
76
Op de corner mist Dewaest zijn controle half, anders kon hij zijn tweede tegen de netten prikken.