Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Volg de match tussen Lierse SK en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Wie pakt de levensbelangrijke punten op het Lisp? Het is do or die voor beide teams, Cercle mag wel niet verliezen of het is over en out.
Lierse SK - Cercle Brugge: 0-0
1
We zijn er aan begonnen op het Lisp. De thuisaanhang geeft meteen het meeste gas, de ploeg volgt op het veld.
4
De eerste verwittiging van de wedstrijd is er eentje via El Messaoudi, maar invallersdoelman Van Damme kan de angel uit de pegel halen.
7
Aan de overkant is het D'Haene die als eerste een schot probeert, maar hij krijgt de bal niet tussen de palen.
8
Lierse ziet klaar, maar het schot van de naar binnenkomende Hafez lijkt nergens naar.
11
Opmerkelijk: Kabananga geeft een bal terug uit fair-play, maar wordt toch uitgefloten.
13
Dat heeft natuurlijk alles te maken met zijn schandalige tackle op Mojsov vorige week. Al staat die Mosjov gelukkig alweer op het veld.
16
Ondertussen zijn we het kwartier gepasseerd en op het veld blijft het vooralsnog zoeken naar een mogelijkheid en huilen met de pet op.
18

20
Nu toch al twintig minuten ver en op dat goede schot in de beginminuten na van El Messaoudi moeten we nu stilaan toch echt op onze honger gaan zitten.
20

Goal
Doelpunt van Maarten Martens

21
Lierse moet achtervolgen
Je moet er maar over spreken en daar is dan plots het doelpunt. Martens - die vandaag in steun speelt bij Kabananga - krijgt wat ruimte en haalt uit. Naast Bajkovic tegen de touwen.
25
Voorlopig komt er weinig van de thuisploeg, het publiek begint ook lichtjes te morren.
29
Bijna een counter van Lierse, maar ook een dramatische pas later is de sfeer weer omgeslagen. Daarnet een pseudo-shotje van Dewaele in de handen van Bajkovic.
32
 Gele kaart voor Faris Haroun

33
Om een match op leven en dood te zijn, mist hij toch echt bijzonder veel vuur. Nu pas de eerste gele kaart van de match ook, het zegt veel.
37
En zo kabbelen we stilaan richting rust. Echt gevaar? Dat is hier niet te vinden.
41
Nog vijf minuutjes tot de koffie. Dan toch wat meer druk van de thuisploeg nu.
44
Schotje van Tahiri, maar Van Damme heeft er eigenlijk niet echt moeite mee.
45+1
We krijgen er een minuutje bij en in die minuut haalt ook Diomandé nog eens de trekker over. Het lijkt er wel op dat we gaan rusten met 0-1.

Scheidsrechter
Rust
Lierse SK - Cercle Brugge: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:49
Cercle met voorsprong de rust in
Genieten was het niet, die eerste helft. Maar de thuisploeg staat wel met 0-1 in het krijt. Voorlopig is het dus nog alle hens aan dek en een vijfde match in PO3.
46
Vervangen Anas Tahiri
Ingevallen Manuel Benson

46
We zijn er terug aan begonnen op het Lisp. De thuisploeg trekt meteen naar voren.
46
Bij de thuisploeg overigens ook een nieuwe naam. Tahiri is naar de kant gegaan, in zijn plaats zien we Benson op het veld.
49
De eerste corner van de wedstrijd is voor de bezoekers. Heet standje voor de kooi van Bajkovic, maar ook gefloten voor een aanvallende fout.
51
Traoré met een gemeten voorzet, alleen had niemand het begrepen en dus is er niemand om binnen te tikken.
54
De thuisploeg komt zijn neus nog eens aan het venster steken, maar Van Damme is als eerste bij de voorzet en haalt er zo de angel uit.
57
Vrije trap vanop een mooie plek na een fout op Velikonja. Benieuwd wat geel-zwart daar kan mee doen.
59
Velikonja trapt de bal pardoes in de muur. Onzorgvuldigheden blijven voorlopig troef.
61

64
 Gele kaart voor Ahmed Sayed
Alweer zoekt iemand opzichtig naar de penalty en deze keer krijgt Zizo geel voor schwalbe!
64
Zoals we hadden kunnen voorspellen zou Kabananga het niet langer dan een uur volhouden, zoveel liep hij. Buyl mag misschien wel voor de verlossing komen zorgen.
65
Vervangen Junior Kabananga
Ingevallen Stephen Buyl

65

Penalty
Penalty voor Lierse SK
Een vergelijkbaar geval als die keer in Brugge, waar Andrade de bal met de hand speelde.
66
 Gele kaart voor Noë Dussenne
Geel voor handspel!
67

Gemiste penalty
Lierse SK mist penalty
De bal gaat er eerst niet in, want Van Damme pakt de strafschop. Uiteindelijk gaat de herneming via een Cerclebeen wél binnen.
67
Meteen na de strafschop was het dus toch prijs, via Hafez - al kwam er toch nog vooral een Cerclebeen aan de bal.
67

Goal
Doelpunt van Pierre Bourdin

70
Van Acker trapt, maar de bal gaat in het blok. Weg kans!
74
Het valt weer helemaal stil. Nog een dik kwartier hebben beide teams om iets te gaan forceren.
76
Krijgen we een vijfde match of gaat Lierse door?
Het is stilaan de vraag wat er nog gaat gebeuren hier op het Lisp. Lierse heeft aan een goal genoeg om de eindronde te halen.
78
El Messaoudi tikt daar toch duidelijk een Cerclebeen aan, maar geen strafschop voor de Vereniging. Hier gaat later nog over gepraat worden.
80
Vervangen Ahmed Sayed
Ingevallen Hassan Elgenawy

81
Bensebaini zet Lierse op voorsprong ...
Hafez met een goed aangesneden voorzet, Bensebaini tikt de bal voorbij Van Damme. Dolle vreugde met de coach, pardoes gaan ze op de grond!
81

Goal
Doelpunt van Rami Bensebaini (Karim Hafez Ramadan)