Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Bruchwegstadion
Efficiënt Schalke wint in Mainz
Philippe Crols

Schalke 04 heeft zich niet mispakt aan de moeilijke verplaatsing richting Mainz. De köningsblauen waren dodelijk efficiënt en wonnen met 0-3. Ze blijven daardoor op titelkoers. Voor Mainz ziet het er opnieuw niet goed uit betreffende het behoud.

Bij Schalke keerde Lincoln terug in het team na een schorsing van vijf speeldagen, maar het was verdediger Bordon die na tien minuten voor de opening zorgde. Hij stuurde Kuranyi weg en die scoorde al meteen de 0-1. Schalke meteen op rozen en Mainz had het moeilijk. Op het halfuur kon het via Zidan wel eens dreigen, maar Neuer was secuur. Schalke was dodelijk efficiënt daar in Mainz. Na iets meer dan een halfuur legde doelpuntenmaker Kuranyi af voor Asamoah en die maakte met het hoofd er 0-2 van. Mainz lag niet echt onder, maar aan de rust stond het wel 0-2. Bijna werd het zelfs nog 0-3, maar doelman Wache stopte het schot van Özil.

Weinig animo in het begin van de tweede helft. Schalke controleerde en probeerde via Lincoln. Aan de overkant kopte Noveski dan weer ongevaarlijk richting doel. Twintig minuten voor tijd maakte Schalke de klus helemaal af. Spelmaker Lincoln deed alles alleen alsook het klusje afmaken. Het moet wel gezegd worden dat hij dat op een heel mooie manier deed. Mainz kon geen vuist meer maken en dus eindigde de wedstrijd op 0-3.