Stadion: Olympiastadion
Ook Hertha wordt niet alleen leider
Philippe Crols

Na Schalke 04 kon ook Hertha BSC alleen leider worden in de Bundesliga. Net als de ploeg uit het Ruhr-gebied konden ook de hoofdstedelingen echter niet winnen op zondag. Hertha werd op eigen veld in bedwang gehouden door VFB Stuttgart

De wedstrijd ging tegen een verschroeiend hoog tempo van start. Van een studieronde was er dan ook geen spake. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld of Gomez had de bezoekers uit Stuttgart al op voorsprong gebracht. Lang genieten was er voor de rood-witten echter niet bij. Enkele minuten later stond de stand weer gelijk na een doelpunt van verdediger Friedrich. Doelpuntenmachine Pantelic liet zich ook weer opmerken. Hij scoorde de 2-1. Er was op dat moment nog geen kwartier gespeeld, maar nadien vielen beide teams wat stil met als resultaat dat die 2-1 ook de ruststand was.

Na rust viel er nog een doelpunt. Dat werd door de bezoekers iets voor het uur gemaakt. Spits Cacau maakte de 2-2 en daaraan zou niets meer veranderen. Hertha wordt zo wel weer leider, maar moet die leidersplaats met maar liefst vier andere teams delen. Stuttgart verloor voor het eerst dit seizoen punten buitenshuis, maar staat desondanks wel maar op twee punten van het leidend vijftal.