Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Veltins-Arena
Adler houdt Schalke van overwinning
Philippe Crols

Schalke 04 heeft nog steeds niet verloren in de huidige competitie. Tegen Leverkusen boekte de vice-kampioen van vorig seizoen wel al het derde gelijkspel van het seizoen. Het werd 1-1.

De thuisploeg drukte Leverkusen meteen tegen het eigen doel, maar veel kansen vloeiden daar niet uit voor. Özil dwong Adler wel tot een goede redding. Aan de overkant had Neuer dan weer veel moeite met een poging van Gresko. Schalke trof namens Rakitic ook nog de paal, maar mocht ook van geluk spreken toen de scheidsrechter geen strafschop floot na een fout op Barnetta. De ruststand leek 0-0 te gaan worden, maar in de toegevoegde tijd kopte Kuranyi een vrijschop van Pander in doel.

Kiessling was net na rust dicht bij de gelijkmaker, maar hij verkwanselde de kans. Jones had enkele minuten later de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar ook hij miste. Dat brak Schalke zuur op, want Gekas stelde namelijk gelijk. Daarna bleef Schalke het doel van Leverkusen bestoken, maar Rene Adler werd net als vorig jaar de matchwinnaar. Met enkele schitterende parades hield hij zijn team op 1-1.