Stadion: Wildparkstadion
Hajnal dient Stuttgart nederlaag toe
Philippe Crols

Het gaat van kwaad naar erger met VFB Stuttgart. Vorige week werd er nog voor de eerste maal gewonnen dit seizoen, maar het spel was toen al slecht. In Karlsruhe liep het vervolgens helemaal fout op zondag.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers via Gomez, maar hij vond Miller op zijn weg. Via twee goede schoten van Timm kwam er al snel reactie van de thuisploeg. Stuttgart verloor gaandeweg de greep op de partij. Het was Karslruhe dat nog het gevaarlijkst kwam opzetten, maar aan de rust stond het 0-0.

Stuttgart begon opnieuw het best aan de tweede periode, maar kreeg na tien minuten een opdoffer te verwerken. Op aangeven van Timm maakte Hajnal er proper 1-0 van. De reactie van Stuttgart was niet echt de moeite. Uitgespeelde kansen kreeg de landskampioen eigenlijk niet meer. In de allerlaatste minuten hadden de bezoekers echter nog wel moeten scoren, maar Miller verhinderde dat Hitzlsperger alsnog gelijk maakte.