Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Volkswagenstadion
Goals van Dzeko bezorgen Wolfsburg de zege
Philippe Crols

Wolfsburg blijft de subtop in het vizier houden. De troepen van Felix Magath wonnen met 2-0 van Bochum dankzij twee goals van Edin Dezko.

De beste kansen waren in het begin van de wedstrijd wel voor de bezoekers. Zo kregen Joel Epalle en Jan Simunek behoorlijk goede mogelijkheden. Wat later verkeek doelman Diego Benaglio zich op een vrijschop van bezoeker Christian Fuchs. De keeper kon de bal nog maar net in hoekschop tikken. Aan de overkant was Wolfsburg gevaarlijk met een kopbal van Edin Dzeko (foto). Halverwege de eerste helft zette diezelfde Dzeko de thuisploeg ook op voorsprong. Dat gebeurde op aangeven van Svjezdan Misimovic.

Na de pauze probeerde Bochum de bakens te verzetten, maar telkens vonden de bezoekers Benaglio op hun weg. Mimoun Azaouagh was met een geplaatste vrijschop nog het dichtst bij de gelijkmaker. Het was voor Wolfsburg wachten op de slotfase vooraleer de beslissing viel. Edin Dzeko scoorde enkele minuten voor tijd zijn tweede van de middag.