stuVFB Stuttgart
nur1.FC Nürnberg
Datum: 29/08/2009 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Mercedes-Benz Arena
Stuttgart en Nürnberg scoren niet
Philippe Crols
| 0 reacties
Stuttgart en Nürnberg scoren niet
Foto: © SC

FC Nürnberg jaagt ook na zaterdag nog steeds op de eerste zege van het seizoen. Met een draw op het veld van Stuttgart zal de promovendus allicht wel niet ontevreden zijn, al zat er veel meer in dan die 0-0.

Bij Nürnberg viel vooral Marcell Risse op in de eerste helft. Hij maakte het Artur Boka bijzonder moeilijk. In het begin van de partij bediende de vleugelspeler Dario Vidosic, maar die besloot op Jens Lehmann. Wat later schoot Risse zelf over. Stuttgart moest het vooral van standaardsituaties hebben. De vrijschop van Jan Simak was het gevaarlijkst. Nürnberg was echter de betere ploeg en Stuttgart kwam enkele malen goed weg. Lehmann en Boka hielden Angelos Charisteas (foto) van de 0-1 en Sebastian Träsch was net op tijd om een schot van Marek Mintal af te blokken. Het was voor beide teams hopen op een goal na rust.

 

Stuttgart schakelde meteen na de pauze een versnelling hoger, maar veel meer dan een goede kopkans voor Timo Gebhart leverde dat niet op. Op het uur waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Eerst verkwanselde Charisteas nog een redelijk goede kans alvorens de bal panklaar te leggen voor Dario Vidosic. Die miste zijn schot en weg was de kans.

Nürnberg bleef wel gevaarlijk en Risse trof op het uur de paal. Niet veel later kreeg Stuttgart een uitgelezen kans om de score te openen. Pavel Pogrebnjak wrong de mogelijkheid de nek om. Vijf minuten later hield doelman Rafael Schäfer diezelfde Pogrebnjak van de 1-0. Bijna gingen de bezoekers nog met de drie punten lopen. Javier Pinola kreeg in de blessuretijd een enorme kans, maar besloot in het zijnet.

 

Zo bleef het 0-0, een resultaat waar beide teams weinig mee opschieten.

Herbeleef VFB Stuttgart - 1.FC Nürnberg