Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Allianz Arena
Bayern valt niet af te stoppen
Timothy Collard

Bayern Munchen is niet meer af te stoppen. Gisteravond versloeg het Dortmund met het kleinste verschil. Bayern gaat nu door naar de halve finale in de beker en kan dit seizoen nog iedere prijs winnen die er te winnen valt.

Bayern, met Daniël Van Buyten 90 minuten tussen de lijnen, begon het best aan de partij. Het speelde, zoals wel vaker dit seizoen, vrank en vrij voetbal en legde mooie combinaties op de mat. De Beierse club creëerde de beste kansen, maar op een doelpunt was het wachten tot net voor rust.

Arjen Robben verscheen nog eens aan de aftrap, hij moest de geschorste Franck Ribéry vervangen. De Nederlander eiste een hoofdrol op en toonde twee minuten voor rust waarom hij eigenlijk altijd moet spelen. Net buiten de rechthoek ontving hij de bal van Philipp Lahm. Robben legde het leer goed voor zijn linker en krulde de bal heerlijk richting de verste hoek. 1-0, en met die tussenstand gingen beide teams ook meteen rusten.

Dortmund kon ook in de tweede helft nooit echt een vuist maken. Bayern was de betere, maar vergat de score verder uit te diepen. De bekerwinnaar wordt dus gewipt door het momenteel sterkste team van Duitsland dat de grootste kanshebber is om het bekertornooi van dit jaar te winnen.

Bayern neemt het in de halve finale op tegen Stuttgart, Karlsruhe of Wolfsburg. Later wordt hiervoor nog geloot, maar op zich beschikt Bayern over de beste papieren.