Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Cardiff dwingt verdiende replay af
Luc Goderis

Championship ploeg Cardiff hield thuis hun Premiership tegenstander op een verdiende 1-1.  Morten Gamst Pedersen, slechts aan de aftrap als vervanger van de gekwetste Brett Emerton, zorgde, al na 5 minuten, voor een vroeg Blackburn doelpunt.  Op voorzet van David Thompson rondde de Noor de eerste aanval van de wedstrijd af.  Amper een half uur later kopte Alan Lee via de dwarsligger, en met het nodige geluk, de verdiende gelijkmaker op het bord.  Cardiff kwam in de tweede helft nog dicht bij de overwinning via diezelfde Alan Lee en Junichi Inamoto.  Blackburn dacht nog even opnieuw op voorsprong te zijn gekomen.  David Thompson rondde nog een goede aanval af, maar het doelpunt werd afgekeurd voor een fout van Paul Dickov op doelman Warner.
Cardiff : Warner, Weston, Gabbidon, Collins, Barker,Langley (45' Bullock), Kavanagh, Inamoto, McAnuff,Lee (71' Thorne), Jerome.
Blackburn : Friedel, Neill, Johansson, Todd, Matteo, Thompson,Ferguson (43' Mokoena), Flitcroft, Pedersen,Dickov (90' Johnson), Stead (60' Gallagher).
Att : 14,145
Referee : S Dunn (Gloucestershire)