cheChelsea
newNewcastle United
Datum: 22/03/2006 21:05
Competitie: FA Cup
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea blijft op koers voor 'double'
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea blijft op koers voor 'double'
Foto: © SC

Chelsea heeft zich, na West Ham en Liverpool, als derde team geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. De Londenaars waren met 1-0 te sterk voor Newcastle. Kapitein Terry zorgde in de beginfase voor de enige goal van de partij.

Chelsea, dat zondag nog de boot inging bij Fulham, kwam na amper vijf minuten op voorsprong. Een hoekschop van Duff werd door de vrijstaande Terry simpel afgemaakt. Beide ploegen leken niet echt geïnspireerd voor de pauze. Toch kon ook Newcastle even dreigen via Lee Bowyer. Zijn schot werd gepareerd door Cudicini. Voor de pauze was er nog een grote mogelijkheid voor Carvalho. Hij miste echter van dichtbij na een voorzet van Lampard.

Na de pauze bleef Chelsea aan het commando. Na een slimme vrije trap van Lampard kreeg Drogba tot twee keer toe de mogelijkheid om uit te halen. Telkens lag een goeie Given in de weg. Even later zette Gudjonsson zich goed door op links. Zijn voorzet-schot was iets te scherp voor Cole. Newcastle moest nu wel komen, maar Chelsea bleef op de counter de gevaarlijkste ploeg. De mogelijheden werden echter niet goed genoeg uitgespeeld. In de laatste minuut kreeg Elliott nog een tweede keer geel, waardoor de bezoekers de match met tien man uitspeelden. 

Chelsea: Cudicini, Geremi, Ricardo Carvalho, Terry, Del Horno, Joe Cole (Essien 77), Makelele, Lampard, Duff (Wright-Phillips 68), Drogba, Gudjohnsen (Crespo 77).

Newcastle: Given, Carr, Elliott, Ramage, Babayaro (Moore 52), Solano (Emre 70), Bowyer, Parker, Dyer, Ameobi, Shearer.