arsArsenal
blrBlackburn
Datum: 17/02/2007 13:30
Competitie: FA Cup
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Emirates Stadium
Rovers dwingen replay af bij Arsenal
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers dwingen replay af bij Arsenal
Foto: © SC

Blackburn Rovers en Arsenal hebben er tijdens hun achtste finale in de FA Cup een ware gezondheidswandeling van gemaakt.  Tot een kwartier voor het einde viel er in het zonnige Londen absoluut niets te beleven.  Beide teams speelden eerder om niet uitgeschakeld te worden dan om door te stoten naar de kwartfinale. 
 
De Gunners voetbalden wel een handvol hoekschoppen bij elkaar, maar daarmee is alles echter gezegd.  Op geen enkel moment kon de thuisploeg de indruk wekken te zullen scoren, laat staan te zullen winnen.
 
De Rovers zetten daar nog veel minder tegenover.  Het team van Mark Hughes beperkte zich enkel tot het verdedigen van de 0-0.  Al probeerde invaller Matt Derbyshire half vallend doelman Manuel Almunia te verschalken vanop de rand van het strafschopgebied.  Het leverde enkel Blackburn's enige hoekschop van de wedstrijd op.
 
Arsenal knutselde wel nog een soort slotoffensief in elkaar, maar kon de blauwwitte muur niet slopen.  Tomas Rosicky kreeg de beste  kans van de wedstrijd zo'n vijf minuten voor affluiten, maar Brad Friedel redde knap.
 
Beide teams ontmoeten elkaar op 28 februari, voor de vierde keer al dit seizoen, in Ewood Park voor de replay van de achtste finale.

Vooraf

FA Cup

 1/8 Finales