munManchester United
Middlesbrough
Datum: 19/03/2007 21:00
Competitie: FA Cup
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Old Trafford
Man Utd bereikt halve finales FA Cup
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man Utd bereikt halve finales FA Cup
Foto: © SC

Amper enkele dagen na hun laatste competitiewedstrijd moesten Manchester United en Middlesbrough alweer de wei in. Deze teams stonden op Old Trafford tegenover mekaar in hun replay in de kwartfinales van de FA Cup

Manchester United begon goed aan de wedstrijd. Vidic kopte een hoekschop van Carrick in de handen van Schwarzer. Bij een counter viel de bal voor de voeten van Ronaldo die naast knalde. Na afloop van het eerste kwartier speelde Middlesbrough beter mee. Boro kwam zelfs bijna op voorsprong. Viduka schoot van aan de rand van het strafschopgebied nipt naast. In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Middlesbrough het toch weer wat moeilijker. Ferdinand kopte een vrije trap van Giggs over. Even later stuurde Giggs Rooney diep. Rooney kon Schwarzer omspelen, maar de doelman van Middlesbrough wist de bal alsnog te klemmen. 

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Middlesbrough. Abel Xavier kopte een vrije trap van Downing op doel, Kusczak pakte zonder problemen. Op het uur zag de verdediging van Middlesbrough er niet te best uit waardoor Ronaldo een mooie kans kreeg. Schwarzer deed Ronaldo uitwijken, het schot van de Portugees strandde op de paal. Dit was meteen het sein voor Man United om nog eens te versnellen. Schwarzer redde een schot van Rooney en Davies kon de bal nog net van de lijn halen voor de neus van de aanstormende Smith. Twintig minuten voor tijd ging Rooney alleen op doel af. Zijn schot werd door Schwarzer in hoekschop verwerkt. Vijf minuten later was het dan toch prijs. Ronaldo werd door Woodgate neergebracht in het strafschopgebied en scheidsrechter Dean wees naar de stip. Ronaldo zette de strafschop zelf om. De wedstrijd liep nog uit de hand. Zo had Rooney nog uitgesloten worden, maar spelleider Dean hield een tweede gele kaart voor de aanvaller op zak. Morrison kreeg wel rood na een zware overtreding op Ronaldo. Maar Man United gaat door naar de halve finales.

Met een nipte, maar verdiende overwinning wist Manchester United de kwalificatie voor de halve finales binnen te rijven. Middlesbrough werd uiteindelijk genekt door een strafschopdoelpunt van Ronaldo. Volgende maand neemt Man United het in de halve finales van de FA Cup op tegen Watford.

Vooraf

FA Cup

 Kwart Finales (T)