carCardiff City
livLiverpool FC
Joe Mason 19'
1-0
1-1
1-2
108' Dirk Kuyt
Ben Turner 118'
2-2
Datum: 26/02/2012 17:00
Competitie: League Cup
Speeldag: Finale
Liverpool en Cardiff voor eerste trofee
Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool en Cardiff voor eerste trofee
Foto: © SC

Liverpool FC en Cardiff City strijden op Wembley voor de eerste prijs van het seizoen. De Carling Cup levert meteen ook een plaatsje in de Europa League volgend seizoen op.

Het is van 2006 geleden dat Liverpool nog een beker won, de FA Cup. Cardiff kan geschiedenis schrijven door zondag zijn eerste Carling Cup ooit te winnen. Liverpool vestigt in ieder geval een record door voor de elfde keer in de finale te staan.

Liverpool heeft de Carling Cup het vaakst gewonnen, namelijk zeven keer. De laatste beker dateert van 2003, toen werd in de finale Cardiff rivaal Manchester United met 2-0 verslagen. De clubs speelden twee keer tegen elkaar in de FA Cup. Toen trokken de Bluebirds telkens aan het langste end. In oktober 2007 kwamen Cardiff en Liverpool elkaar ook tegen in de League Cup. Toen haalden de Reds het met 2-1, Steven Gerrard maakte de winnende treffer. Liverpoollegende Robbie Fowler speelde destijds bij Cardiff.

Nu loopt Craig Bellamy bij Liverpool rond. De flankaanvaller werd eerder door Manchester City verhuurd aan Cardiff. Hij ligt in de balans met Andy Carroll om te starten. Bellamy als winger gebruiken is ook een optie. Behalve de langdurig geblesseerde Lucas Leiva kan Kenny Dalglish over al zijn spelers beschikken. Malky Mackay (Cardiff) maakt zich dan weer zorgen over de fitheid van kapitein Mark Hudson en Stephen McPhail.

Mogelijke opstellingen:

Liverpool: Reina, Johnson, Agger, Skrtel, Enrique, Adam, Gerrard, Henderson, Bellamy, Suarez, Carroll.

Cardiff: Heaton, McNaughton, Hudson, Turner, Taylor, Whittingham, Gunnarsson, Cowie, Conway, Mason, Miller.

Meer nieuws