munManchester United
mciManchester City
Datum: 07/11/2004 17:05
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Old Trafford
Derby van Manchester kent geen winnaar
Yves Dekoning
| 0 reacties
Derby van Manchester kent geen winnaar
Foto: © SC

De stadsderby tussen Manchester United en Manchester City is geëindigd zoals hij begonnen was. Geen van beide ploegen kon scoren op Old Trafford. 

Het was duidelijk dat Kevin Keegan naar Old Trafford was gekomen voor één punt. De eerste helft was éénrichtingsvoetbal, zelfs Nicolas Anelka moest vaak mee verdedigen. Man Utd creëerde kansen, maar kwam niet tot scoren. Twee keer werd er geroepen om een strafschop, maar scheidsrechter Graeme Poll had telkens niets gezien. De bezoekers verdedigenden met hand en tand het gelijkspel, en slaagden daar goed in. Alleen David James zorgde enkele keren voor opschudding door in de fout te gaan. Gelukkig voor City was er altijd wel een speler in de buurt om de bal te weren. Eén keer moest Paul Scholes zelfs in de weg lopen om Louis Saha het scoren te beletten nadat James weer eens onder de bal was doorgegaan. Met veel inzet en wat geluk kon Manchester City de nul op het bord houden, meer zat er zeker niet in voor de bezoekers. Vlak voor tijd kreeg Alan Smith nog een tweede gele kaart en mocht hij een paar minuten eerder dan de rest de douches opzoeken. 

Manchester United staat na het gelijkspel zevende in de Premier League. De ploeg van Sir Alex Ferguson telt al elf punten achterstand op leider Chelsea. Manchester City staat dertiende met dertien punten. Het gaat voor Kevin Keegan beter dan vorig seizoen, maar toch werd er meer verwacht van de dure spelersgroep.


Man Utd: Carroll, Gary Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze, Miller (Giggs 46), Keane, Scholes (Rooney 77), Ronaldo, Saha, Smith.

Man City: James, Mills, Dunne, Distin, Jordan, Flood, Bosvelt, McManaman, Sibierski, Shaun Wright-Phillips, Anelka.

Att: 67,863

Ref: G Poll (Hertfordshire).