Stadion: St. James Park
Everton bevestigt in Newcastle
Yves Dekoning

Newcastle - Everton 1-1

Everton begon heel aanvallend aan de wedstrijd, maar Newcastle nam al snel het commando over. Na vijf minuten spelen scoorde Craig Bellamy al de 1-0 na een knappe één-twee met Patrick Kluivert. Nog voor rust kregen beide teams verscheidene kansen. Een schot van Jermaine Jenas spatte uiteen op de dwarsligger. Alan Stubbs weerde een doelpoging van Kluivert van de lijn en was zelf dicht bij de gelijkmaker. Ook Tim Cahill kreeg de bal voor Everton niet tegen de netten.

Na de pauze bleef het kansen regenen. Met een vrije trap maakte Lee Carsley er 1-1 van. De bezoekers kwamen zelfs nog enkele keren dicht bij de winnende treffer, maar Marcus Bent wrong een mooie kans de nek om en Shay Given belette Leon Osman het scoren. Aan de overkant vond Bellamy de doelpaal op zijn weg. Na de wedstrijd hadden beide managers het gevoel dat ze hadden moeten winnen.