Speeldag: Speeldag 19
Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham vloert Middlesbrough
Nils Vanbellingen

Op de voetbaldrukke Boxing Day heeft Birmingham City thuis met 2-0 gewonnen van Middlesbrough. Beide goals vielen in de eerste helft, doelpuntenmakers waren Clinton Morrison en Emile Heskey. Voor Birmingham is het al de derde zege op rij.

Middlesborough kon zijn sterke prestaties van dit seizoen niet bevestigen op het veld van Birmimgham. Het had nochtans heel anders kunnen lopen voor Boro: kort na de aftrap belandde een bal van Jimmy Floyd Hasselbaink in de netten. De lijnrechter vlagde het doelpunt echter af voor offside: een controversiĆ«le beslissing, aangezien het om passief buitenspel ging. Enkele minuten later kregen de bezoekers een tweede tegenslag te verwerken, toen Mark Viduka het veld afmoest met hamstringproblemen. En het werd nog erger: in de tiende minuut profiteerde Morrison van een uiterst zwakke tussenkomst van de bezoekende verdediging: 1-0. Middlesbrough was duidelijk aangeslagen en slaagde er niet in een echte kans in elkaar te knutselen. Vijf minuten voor tijd was Hasselbaink er nog eens dichtbij: zijn schot van binnen de baklijn zoefde maar nipt voorlangs. Kort voor het rustsignaal kregen de bezoekers echter een nieuwe opdoffer: op corner mocht Heskey dankzij een aantal zware dekkingsfouten vrijstaand de 2-0 binnenkoppen. De voorsporng bij de rust was dan ook verdiend voor Birmingham.

Ook in de tweede helft kwamen de gevaarlijkste acties van de thuisploeg, dat Heskey al na vier minuten (eveneens hamstringproblemen) het veld zag verlaten. Robbie Savage toonde zich nog gevaarlijk vanop vrije trap, maar de Boro-doelman bracht redding. Zelf kansen creƫren zat er voor de bezoekers echter niet meer in, zodat een nederlaag het logische gevolg was.

Birmingham: Maik Taylor, Tebily, Cunningham, Upson, Lazaridis, Johnson, Savage, Carter, Dunn (Clapham 54), Heskey (Gray 50), Morrison.

Middlesbrough: Schwarzer, Reiziger, Southgate, Cooper, Queudrue, Parlour, Doriva (Nemeth 61), Zenden, Downing, Viduka (Job 23), Hasselbaink.