Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Fratton Park
Chelsea verdiend voorbij Portsmouth

Chelsea won met 0-2 van Portsmouth. Een laat doelpunt van Arjen Robben effende de weg voor een verdiende zege.

Chelsea begon het best aan de wedstrijd en na twee minuten kreeg Didier Drogba de eerste kans maar doelman Hislop klemde de bal. Na acht minuten was het Frank Lampard die kon afdrukken, maar Arjan De Zeeuw kon het gevaar afweren. Dan was het wachten tot vijf minuten voor rust op de volgende kans. Weer was het Chelsea dat deze keer via Renato Paulo Ferreira een kans kreeg, maar zijn schot hobbelde naast. Net voor rust dan toch eens Portsmouth dat gevaarlijk was via Diomansy Kamara, maar Didier Drogba keerde voor de lijn.

Na de koffie veranderde het spelbeeld niet. Chelsea bleef de betere ploeg, maar tot scoren kwam het alsnog niet. Arjen Robben trapte een kwartier na rust nog eens op doel, maar tot scoren kwam hij niet. Dat kon ook Drogba niet die Hislop nog eens wou testen. Chelsea begon hierop echt te drukken en kreeg meer en meer kansen, maar dat leverde ook kansen op voor Portsmouth. Pas tien minuten voor tijd kwam het verlossende doelpunt voor Chelsea. Arjen Robben was de doelpuntenmaker. Even later werd het zelfs nog 0-2 via Cole. Chelsea won verdiend van Portsmouth, dat vooral aanvallend de mindere ploeg was.

Portsmouth:Hislop, Griffin, Primus, De Zeeuw, Taylor, Stone (76 Cisse), Quashie (83 Berkovic), Faye, O'Neil, Kamara (65 Fuller), Yakubu