Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Ewood Park
Blackburn - Man City is maat voor niks: 0-0
Tom Ceusters

Blackburn - Manchester City was een wedstrijd in de buik van het klassement. Niets moet nog voor beide ploegen: Europees voetbal lijkt net te ver weg, de kloof met de degradatieplaatsen is groot genoeg. De ideale ingrediënten voor een ontspannen pot voetbal dus.

Het pakte helaas anders uit. In een rommelige eerste helft duurde het meer dan een half uur voor de supporters een eerste doelkans zagen. Manchester City wilde wel, maar bij Blackburn leken ze al vroeg tevreden met het verdedigen van de 0-0. Toch kwam het eerste gevaar van de thuisploeg: Jonathan Stead trapte heerlijk op doel, maar z'n schot streelde de verkeerde kant van de paal. Even later schreeuwde heel City om een penalty, maar die kreeg het niet: de scheidsrechter zag geen fout in het contact tussen Matteo en Shaun Wright-Phillips. Vlak voor rust kwam Dunne voor Manchester City nog dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal belandde op het dank van het doel.

De tweede helft begon met druk van de thuisploeg. De Rovers belegerden het doel van David James met een resem hoge ballen en corners, maar veel gevaar leverde het bombardement niet op. Eén keer kwam City goed weg, toen doelman James een afgeweken schot van Matteo pas in twee tijden kon vastgrabbelen voor Stead de bal de netten kon doen trillen.

Het leuke begin van de tweede helft kende geen vervolg: City kon geen deftige aanval bij elkaar voetballen, en ook Blackburn leek er geen zin meer in te hebben. De wedstrijd eindigde dan ook op een logische 0-0, hoewel James in blessuretijd nog tot het uiterste moest gaan om een schot van Stead uit het doel te houden.

Voor Manchester City de vijfde wedstrijd zonder verlies op rij. De Blackburn-verdediging blijft indrukwekkend presteren: slechts 1 tegendoelpunt in de 8 laatste wedstrijden.

Blackburn: Friedel, Neill, Todd, Nelsen, Matteo, Mokoena, Emerton, Savage (69' Thompson), Reid, Pedersen (76' Gallagher), Stead