munManchester United
wbaWest Bromwich
1-0
1-1
62' Robert Earnshaw (pen)
Datum: 07/05/2005 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Old Trafford
United mag plaats 2 nu wel vergeten
Kristof Blomme

Manchester United is op Old Trafford niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter WBA. Door dit gelijkspel zit een rechtstreeks Champions League ticket er niet meer in.

Bij de thuisploeg begonnen Roy Keane, Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney en Paul Scholes op de bank. Ze domineerden wel de volledige eerste helft. Na 20 minuten was het raak. Giggs schoot een vrije trap voorbij de licht geblesseerde Hoult. United bleef kansen creëren. Kusczak, de vervanger van Hoult, kon redding brengen op een kopbal van Fortune en twee pogingen van Ronaldo. Vlak voor rust kreeg Ferdinand nog een reuzekans. Hij mistrapte zich echter volledig.

Ook na rust bleef de thuisploeg baas. Kusczak stond ook nu weer paraat op een schot van Kleberson. Niet veel later kreeg de Braziliaan nog een grote kans. Nu knalde hij de bal over. Ook de bezoekers staken nu eens de neus aan het venster. Campbell vond Carroll op zijn weg. Ronaldo kon de match beslissen na een schitterende pass van Phil Neville. Het lukte opnieuw niet. Er is een voetbalwet die zegt dat als je de kansen mist er narigheid van komt. Na een duel tussen O'Shea en Earnshaw kregen de bezoekers een lichte strafschop. Earnshaw maalde er niet om en benutte de penalty zelf. United kreeg achteraf nog wat kansen. Scholes vlamde een vrije trap op de paal. Vlak voor tijd verijdelde een schitterende Kusczak nog een poging van Rooney.

Manchester United: Carroll, Brown, Ferdinand, Silvestre, O'Shea, Ronaldo, Phil Neville (Scholes 67), Kleberson (Rooney 67), Fortune, Giggs, Smith (Saha 67).

WBA: Hoult (Kuszczak 22), Albrechtsen, Gaardsoe, Clement, Robinson, Gera (Inamoto 83), Wallwork, Greening, Earnshaw, Campbell, Horsfield (Kanu 66).

Goals: Giggs 20, Earnshaw 60 pen.

Kaarten: geel: Smith.

Toeschouwers: 67,827.

Scheidsrechter: M. Halsey.