Speeldag: Speeldag 16
Stadion: The Hawthorns
Staartploeg slaat City terug
Yves Dekoning

West Bromwich Albion heeft met 2-0 gewonnen van Manchester City. Hierdoor kruipen de Baggies weg van het degradatiespook, terwijl City uit de top van de rangschikking wegvalt.

West Brom is niet slecht bezig de laatste weken, en ook tegen Man City liep het als een trein. Reeds na vijf minuten spelen maakte Diomansy Kamara er 1-0 van. Bij zijn tweede kans in de openingsfase wist hij de netten bol te zetten. De thuisploeg ging op zijn elan verder, vooral Kamara bleef de verdediging van City teisteren. De bezoekers konden amper terugklauwen.

Na de koffie kwamen de Baggies dan ook verdiend op 2-0. Invaller Kevin Campbell kopte de bal in de 61ste minuut voorbij David James. Man City gaf nooit de indruk terug in de match te komen, en Kanu was heel dicht bij een derde treffer voor West Brom. De bezoekers raakten steeds meer gefrustreerd en het potje kookte enkele keren over. Andy Cole liep drie minuten voor affluiten nog tegen een rode kaart aan na twee zware fouten op korte tijd.

West Brom: Kuszczak, Watson (Albrechtsen 60), Curtis Davies, Clement, Robinson, Greening, Kamara (Carter 90), Inamoto, Wallwork, Kanu, Ellington (Campbell 38).

Man City: James, Sommeil (Ireland 60), Distin, Dunne, Thatcher (Wright-Phillips 87), Sinclair, Barton, Reyna (Croft 69), Jihai, Cole, Vassell.